Hobud

Hobudel oli sel aastal põnev suvi. Alates juunikuust liitus nendega Spiilson, kes on praeguseni kostil. Võite ette kujutada, millised tingimused kehtestab 1/4 araablase verega eestlane pikajalgstele sporthobustele...
Igatahes on ta "karja" juhtfiguur. 
Mis ei takista tal olemas erakordselt nunnu inimese vastu. Sellist teist kaenlasse pugejat annab otsida.

Aga muidu oli ju teadupärast palav ja raske suvi kõikidele hobustele. Putukaid oli palju. Igatsorti. Alustades parmudest ja lõpetades vereimejatest kimalastega. Mozart oli vahepeal nii kõhn, et olin üsna kindel et see suvi jääb tõenäoliselt viimaseks. Ei aidanud ussi ega püssirohi - juurde ta vaatamata pingutustele ei võtnud. Niipea aga kui ilmad jahenesid, hakkas ta kosuma ja praeguseks hetkeks on suisa ümar:)
Ta liigub aeglasemalt, ent mitte nii vaevaliselt nagu enne operatsiooni. Üsna mitmel korral olen teda galopeerimas näinud - ta on kange, ent mitte selline nagu kevadel. Boksist karjamaale väljub ta igatahes heameelega ja saab oma igapäevased toimetused tehtud. Imekombel ei kiusa teda ka Spiilson. Peamised kemplemised peab S. Theoga, kes oli üksvahe üsna kirjuks näksatud.

Theo on olnud terve alates kuivsilole üleminekut. Ei julge ära sõnuda, ent praegune sügis on möödunud absoluutselt  hingamisprobleemideta. Trenni teeb ta meeleldi ja on muidu vahva... kuidagi selline tohutult heatahtlik hirvesilm, kes on teadlik oma suurusest, ent täidab paipoisina kõik soovid. Kuidagi jah, väga aupaklikuks on ta inimese suhtes muutunud. Kui lakka harjan või kärbin, laseb pea longu et ma ikka ulataksin ja seisab liikumatult.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Ohhhh - lõpuks ometi!!!
See väääga pikk vaikus tegi vahepeal päris murelikuks.
Seda suurem on rõõm ... teada, et oluline on endiselt olemas.
Ja et kõik tulevad toime - igaüks omal moel.

Jätkuvalt jõudu ja võimalikust parimat soovides
Neutron
Heli ütles …
Aitäh, armas Neutron!
Lugesin uuesti oma postitust ja tegelikult tahaksin veel rõhutada, et alates augustist (kui kuumus hakkas taanduma), on hobud ikka väga hea tervise juures s.h Mossu. Praegu just tulin tallist, kus 3 paari särasilmi ootas:)niiet, edasi-ikka-edasi.
Eve Piibeleht ütles …
Sa oled ikka nii tubli, et nende kauniste loomadega toimetad...ise imetlen hobuseid küll väga, aga tean,et oma ajakava ja tervise juures neid kuninglikke elukaid endale lubada ei saa...
Heli ütles …
Thela, tublidus nõuab vahest üleinimlikku pingutust:) Nagu näiteks täna.. pärast töönädalat istun hetkel küdeva ahjusuu ääres ja kogun end, et minna bokse tegema. Pime. Niiske. Kole.
Aga õnneks ma tean, et niipea kui rahuolevat krõmpsutamist kuulen, läheb koledus üle...