Sügis 2012

Hobustele on talvesööt olemas, tellisime taas 20 suurt palli (500 kg) kuivsilo. Arvestusega, et meil on ikkagi 3 talvitujat/suud söömas.
 Elton Baffile otsitakse fb vahendusel kodu ja rentijat. Natuke arusaamatu mu jaoks  - kodu on ju olemas, ent see selleks. Selge, et inimene, kes ta rendile võtab, soovib temaga rohkem tegeleda kui talveperioodil meie juures võimalus. Sisemaneeži meil ju pole. Samas nägin suveperioodil üht Eltoni allrerendilevõtjat vaid loetud korrad. Sõiduvõimalusi- ja kohti nagu jagus...
Mulle tundub, et noored neiud hindavad oma võimeid sageli üle. Vastutustunnet samuti. Hobune pole bolonka vm taskukoer. Tal on väga konkreetsed vajadused:kvaliteetne sööt, liikumisvõimalus, regulaarne sepatöö,  kvaliteetne ratsavarustus jne jne. Lihtsalt nunnutamisest ta ära ei ela.

Elton justkui aimaks oma lahkumist ette  - igal õhtul ja hommikul vaatab mulle kuidagi eriti kaua silma sisse. Kui talle leivatükki või porgandit pakun, siis nuhutab ninaga tükk aega peopesas ja lakub kätt. Aga mis teha...
Kõik hobuteadlikud inimesed on maha laitnud mõtte ta endale hankida. Et traavel on ettearvamatu ja ei sobi maastikul loksumiseks oma liiga ärksa närvikava tõttu. Mulle soovitatakse ikka "eestlast" või siis lusitanot:) Ent need vähesed korrad, mis ma tal seljas olen käinud, on meeldivad olnud. Ta on väga rahulik ja arvestav. Välja arvatud selga minemise moment. Aga see võib olla sadulast jms tõttu ning on kuulu järgi välja koolitatav.

Talvesööt kallineb aasta-aastalt. Mis seal imestada - kütus, elektrienergia... kõik hinnad ju tõusevad. Juhul, kui Elton talveks siiski ära viiakse ja ma kedagi talvituma ei leia, võib juhtuda et sööta (kuivsilo) jääb üle. Eks kevade poole ole näha.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kahju jah,et ta teie juurest ära läheb. 3 kuuse beebi kõrvalt ei saanud ma kahjuks palju temaga sõitmas ka kaija.
Heli ütles …
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Heli ütles …
Praegustel andmetel jääb ta meie juurde vähemalt kuni aprillini 2013. Loodetavasti leiame talle ka regulaarse tegeleja. Omanik soovib, et temaga hakataks kestvust tegema.