Lumivalguke

Möödunud laupäev oli Mozartil saunapäev. Termomeeter näitas 25+ ja otsustasin ette võtta põhjaliku pesupäeva.
Samal ajal, kui inimeste riided vurisesid pesumasinas, panin õue, lasipuu kõrvale valmis spetsiaalse šampooni, lakapalsami, kammid, harjad ja suga.  Tassisin kolmiku koplist tallivilusse (nad olid väga õnnelikud, sest mõned parmud on juba kohal...) ja talutasin Mozarti õue, lasipuu kõrvale.
Tegelikult on ta pesu osas juba "vana kala" ja ta suhtub voolikusse ning kraanivette täie rahu ja isegi naudinguga.
Voolikus oli vesi algselt vannivee sarnane. Kastsin Mossu ühtlaselt märjaks, s.h laka ja saba ning kandsin šampooni harjale. Harjamise/masseerimise osa nautis Mozart silmnähtavalt - eks sääse jm mutukate hammustused said leevendust. Loputasin ja seejärel eemldasin suurema vee sugaga. Seda protseduuri tegin suisa kaks korda, sest Mozarti vammusest voolav vesi oli räpane.  Mis parata, turba kasutamisel allapanuks on omad miinused. Valget hobust on üsna raske valgena hoida... Õnneks on Mozart kirju:)

Kuivatamise järel võtsin ette laka ja saba. Ilma spetsiaalse palsamita oleks vist üsna raske olnud lõppviimistlust anda. Ent lõpptulemus oli suurepärane. Mozart nägi välja nagu näitusehobu! Ta ise oli ka silmnähtavalt rahul ja poole tunnise suvetekitamise järel saatsin seltskonna koplisse tagasi.

Õhtuks oli valge frakk saanud vaid ühe rohurohelise triibu. Muidu oli igati super-lux:)

Kommentaarid