Theol on uus sõber

Theol on uus sõber  - A. Tegelikult juba päris pikka aega, alates kevadest. A. hakkas Theoga mässama juba siis, kui lumi veel maas. Tasapisi kasvatas võhma ja lihasmassi ning tänaseks päevaks on arengud just sellised nagu olen oodanud. Theo käib maastikul, suudab ~20 min järjest traavis olla koos ratsanikuga, koplis arvestatava aja jooksul ringi galopeerida (muidugi koos ratsanikuga) jne.
Lisaks suudab ta täiesti stoiliseks jääda väliste üllatuste suhtes. Erineva varustuse proovimine pole probleem. Pesus käimised, laka- ja sabapalsami piserdamised ei hirmuta... putukatõrje samuti mitte... Samas on hobune on uudishimulik ja kontaktne ning suisa ootab A-t, mis lubab mul järeldada et temaga on hästi käitutud.

Nüüd otsustasime sammu edasi astuda ja paaril korral on meid külastanud E., kelle näpunäidete abil hobuse juhitavust suurendada. Taolisi treeninguid on vaja ikka õige mitu läbi viia - see on selge. Lõdvestamised ja ratsmekontakt on lõppeesmärgiks. Püüame seda kivi-kivi peale luua enne, kui hüpetega jätkata. Hüpata Theo SUUDAB. See on selge. Aga hüpete vahel on vaja ka midagi teha:) Sellega hetkel tegelemegi. Loodetavasti saame peatselt ka Rauli trenni maitsta;) Oleme lootusrikkad ja esimest korda julgeme ka natuke unistada muust, kui kodukoplis-, metsas kõndimisest.

Ptüi-ptüi-ptüi üle vasaku õla, eks ju:)

Kommentaarid