Lihtsalt

Ühe konverentsi raames, mis toimus neljapäeval-reedel Tartus, sain võimaluse kohtumiseks Mariga. Oi, meil oli tore õhtupoolik Itaalia Köögis. Punane vein (Mari oli käinud verd loovutamas!), minu sealne lemmik - broccoli supp, bruchetta`sid ja juttu jätkus kauemaks...

Mari konsulteeris Mozarti röntgenpiltide osas Tartu Loomakliinikuga. Jah, paranemislootust pole ja miskeid erilisi ravivõtteid samuti mitte. Buta või Finadyn valu leevenduseks väikestes doosides, et neerudele ei hakkaks ja kui asi eriti hulluks kisub, siis liigesesüstid. Neid võib teha 2 korda aastas.
Muutusteks süstikluus on mitmeid põhjusi. Peamised kindlasti ülekoormus, ent tõenäoliselt ka eelsoodumus...:( Ent kuulsin ka, et võimalus on operatsiooniks juhul, kui liigesesüstid enam ei aita. Sellisel juhul lõigatakse läbi jalanärv, et valuaistingut mitte tunda. See peaks aitama ~ 2 aastat. Kui nii võtta, siis  - pikk aeg ju, millega Mossut täisväärtusliku  hobuseelu juurde tagasi tuua. Operatsioon pole tõenäoliselt odavate killast. Pean uurima. Tean vaid seda, et opereerida on vaja mõlemat esijalga ja üldnarkoosis.

Igal juhul, pole olukord lootusetu:) Alati on võimalusi. Vist. Õnnetuse vastu mitte, ent haiguse leevendamiseks küll.

Väegade hea uudis oli ka see, et Mari tallis käib koolisõidutreener ja kui Theol tervis kevadel jätkuvalt hea, hakkab Mari temaga tõsiselt edasi tegelema;-) Niiet - pöidlad pihku.

Kommentaarid

Ingrid ütles …
Minul on pöidlad pihus nii Mozarti kui Theo jaoks! :)
Heli ütles …
Seda on hea teada!:)Aitäh kaasaelamise eest!
Pätsu ütles …
Meie Mexicaniga hoiame kaa pöidlaid !! :)

Loodetavasti saab kõik korda :)
Heli ütles …
Tänud, Mexican! Loodan ka!
Anonüümne ütles …
Siit veel üks paar pöidlaid, mis muude toimetuste kõrval väikseid võimlemisharjutusi teevad ...

Neutron
Heli ütles …
No Neutroni võimlemisharjutused on ennegi häid tulemusi toonud;) Niiet - kappame edasi! Tänud!
Anonüümne ütles …
Jah, ilmselt nii see on
Heli ütles …
Aitäh!:)