Bonzo haige


Nojah, ega hobud pole mu ainsad (lemmik)loomad. Ikka koerad ju ka. Bonhamil ilmnesid viimasel nädalal terviseporbleemid. Eks vanus (6.a) mängi siin oma rolli... Kui seda tabelit uskuda, siis on Bonzo juba 49-aastane inimeste skaala järgi.

Käisime täna hommikul arstil. See pole üldse lihtne ettevõtmine, sest Bon ei armasta siseneda kitsastesse kohtadesse. Auto on kahtlemata tema jaoks kitsas. Võib-olla AN-tüüpi transportlennukisse suhtutaks väiksema paranoiaga... Naljakas, nii Bibi kui ka Batman jumldasid autosõitu. Piisas vaid luuk avada ja... hopsti!

Enne arsti juurde sõitu tegin temaga väikse jalutuskäigu metsas. Kaasa auto on pisut avaram kui minu oma... ronisin luugist sisse ja - suht kiiresti kobis siiski ka koer autosse.
Kliinikus pidas ta end samuti üllatavalt mõistlikult üleval. Isegi sedavõrd, et ultraheli tegemiseks ja kraadimiseks ei hakatud teda uimastama. Suukorv oli küll üll ja korraks tuli ka kolme inimese abil teda seljatada - kõhualust tuli rasseerida ja põrisev aparaat oli ilmselge liig ning rünnak tema vastu.

Esialgne diagnoos oli õnnelikum kui pelgasin - ei ühtegi tsüsti ega kasvajat ei tuvastatud. Ka ei olnud eesnääre laienenud. Seega oli väike vereeritus eesnäärme põletiku tunnus. Määrati 2-nädalane tabletikuur. Loodetavasti aitab!

Ahjaa, isegi kaaluda lubati - suviselt sale poiss - 59 kg.

Kommentaarid

Eve Piibeleht ütles …
Kogu siinne koerapere hoiab käppa ja soovib Bonzole kiiret paranemist :D