Hobu hooaeg alanud

Nii Theo kui Mozart elavad juba õuekoplis ~ 3 nädalat. Ka öösel.
Köhimine lakkas kui lõigatult pärast seda ja heina söötmise lõpetamist ning täielikult kuivsilole üleminemist.

Theo näitab igal õhtul võimsais galopisööste, tagajalgadel kõndi jne - kusagilt ja kuidagi peab ju noorusenergia väljapääsu leidma! Mozartile seevastu on ööpäevaringne õues viibimine pisut liiast. Longe on süvenenud.

Seoses sellega teen mõningad ümberkorraldused. Mozart läheb mõneks ajaks Kurtnasse raviplaadile - see parandab kindlasti vereringet jalgades ja lõdvestab ta lihaskondi. Dr Aibolit oli sama meelt, et selline riistapuu tuleb vaid kasuks Mossu taolisele.
Mossu sanatooriumis viibimise ajaks tuleb Theole seltsi Balmer -. Kurtna penskarike.

Alates 24.maist lähevad mõlemad hobud Märjamaa lähistele Juurimaale. Theo saab seal Krista käest ratsastust ja Mossu saab talle seltskonda pakkuda ja loodetavasti naudivad nad ka teisi sealse karja liikmeid vahelduseks.

Theoga oleme taas treeninguid alustanud. Peamiselt Mari, kes avastas, et poiss ei lase enam normaalselt valjaid pähe panna. Tegelikult avastas seda ka üks teine sõitja ja juuresoleval pildilt on ka näha, kuidasmoodi need lõpuks pähe jäid. Olgu veel mainitud, et tol korral viskas Theo ka ratsaniku seljast. Mina olin siis tööasjus ära.

Mari aga on üldiselt Theoga rahul. Ratsemesse olevat vaja teda rohkem sõita - seda loodangi saada Juurimaalt. Praegu pidavat ta vaid sääre tööle reageerima. Aga traavis pidavat ikka väga õnnis tunne olema tal seljas olla - nii täisistakus kui kergendades:)

Kommentaarid

Millie ütles …
Hi Heli! Best Wishes!
Carmen ütles …
Turvajalus vist veits valetpidi pildil? :D
A muidu, sa ise üldse ei sõida?
Heli ütles …
Carmen, ikka sõidan/õpin ise ka - aga Theo on minu jaoks liiga vara...

Ta on ikkagi vaid 4-aastane ja algratsastusega alles. Vaja oleks teda pisut rohkem sisse sõita, muidu võin mina ta päris tuksi keerata.

Aga eesmärk ongi, et sel suvel temaga ka ise sõitma saada:) Elame-näeme.
Heli ütles …
Ahjaa... minu jaoks tulid hobused ja ratsutamine natuke liiga hilja - olin 39-a. kui esimest korda kergendamist proovisin:) Aga ma olen lollilt järjekindel ja püüan 50-aastaks ka mõlemast jalast galopini jõuda;-)
Heli ütles …
Dear M! I just looked over your pics - blessed blossoms! We don`t have... yet:(
Anonüümne ütles …
Kui see sind lohutab, siis nö "ärapööramiseks" pole kunagi liiga hilja - täitsa omast käest teada ... ehk et tõenäoliselt jõuad sa oma galoppideni varem, kui mõni esimest korda kergendada üritas.
Aga eks ma ole ka loll, kuidas järjekindlusega lood on - eks aeg näitab... Niisiis - ma tean, mida sa tunned!
Parimate tervitustega
Neutron
Heli ütles …
Hea Neutron!
Tead... Su kommentaar lohutab mind vägagi:)