Stressi ennetamine

Lugesin eile õhtul T. Kammio Hobupiiblit ja kohale jõudis nii mõndagi. Lisaks haigusega mõlema looma puhul, peaksin rohkem tegelema stressi ennetamisega. Et see ei kõlaks nüüd teabmis nunnutamise ja tohutu vaeva nägemisena, siis - toon ühe 20 min võtnud tegevuse näite.

Leidsin (vist Aramise blogist?) väikse mängu näite: porgandi peitmine ämbri alla ja selle otsimine. Nägin eile, et Theol on taas raske. Ribid tulid hingamisel välja jne. Muidu oli ka sellise longus olemisega. Algselt püüdsin teda liikuma saada sellga, et peitsin end talli nurga taha ja kutsusin teda vilistamisega. Esilagu norutas ta edasi, ent siis sai uudishimu võitu. Oh, milline üllatus, kui ta oma nina nurga tagant minu poole sirutas! Mõlemad olime momentaalselt reipamad:) Mängisime sellist peitusmängu paar korda ja siis hakkasin talle porgandi-ämbritrikki õpetama. Paari demonstratiivse katse järel oli tal asi selge ja kõrvad kikkis, otsis ta ämbrite ümberlükkamise teel porgandeid. Erksus püsis kuni õhtuse talliminekuni.

Pelgasin, et täna hommikul on tal hingamisprobleem süvenenud - võta näpust! Hoopis rahulikumalt hingas. Pean nüüd nuputama, mis triki järgmiseks võtame.

Mossu seevastu sai 15 minutit massaažiharjaga kangete jalgade mudimist. Avastasin ka et, et esijala raud on läinud. Noh, seda oli arvata - U. oli sel korral üsna hädas, kabi liiga pude. Peame nüüd mõtlema, kuidas edasi.

Jah, täiesti võib võrrelda sellega, et mul on pärast poja kodust äralendamist 2 adoptlast. Mossu ja Theo:) Mu silmaterad. No on, tõesti on - sest igaüks, kes hobustega tegemist teinud - teavad, et nende loomade usalduse võitmine on imeline.

Pärast 2007.a toimunud Horse Show lõppu kohtusime sõbraga, kes Saku hallis töötab, ta ulatas meile kellegi uhke suksu küljest pudenenud roseti.

Rosetile onkirjutatud: "Hobune on enam kui rikkused"

Täpselt nii ongi.

Kommentaarid

ritsik ütles …
Tore mäng! Meie mängime oma koeraga vorstipeitust sama põhimõtte järgi. Saadame ta oma kohale "kümneni lugema", topime vorsti või juustu kuskile, hüüame "võib tulla"- ja tuleb ja otsibki suure huviga:)
Tuleb välja, et haigele loomale on tuju tõstmine sama oluline kui pikalt haigele inimlapsele.
Heli ütles …
Jah Ritsik, tundub tõesti nii olevat:) Seda-enam, et tal praegu päris hea olla. Sellest annab tunnistust ka mudamask:) Täna tulid mu 2 sõpra koplist nagu tondid:)