Paganama pagan!

Tegelikult tahaks veelgi vängemalt praeguse ilma kohta öelda. Hakkas ju nii kenast külmemaks muutma, aga võta näpust - täna sajab jälle "tatti". Oleks, et veel hoovihm ja vahelduv pilvisus - ei! Säbrutab ja halli`tab.

Theol on hetkel küll parem, ent kui õhrõhkkondade vaheldumine (esimene öine pikk miinuskraad) kutsus taas esile hingeldushoo. Eks ole ta hetkel õrn ja vastuvõtlik kõigele. Hingeldus on tänaseks küll taandunud, ent Ventipulmi arsti poolt ettekirjutatud 10 päeva saab ka õige pea läbi. Samas on tal endiselt hingamisel väljas rinnakuvagu, mis näitab et ta hingab rohkem kõhu abil.

Otsisin ka Internetist võimalikku lisamaterjali haiguse kontrolli all hoidmise kohta ja leidsin selle saidi. Seal avaldatud materjalide põhjal tuleks haiguse peiteseisundisee viimiseks tegeleda ka antioksüdantide taseme tõstmisega (seleeni, E- ja C-vitamiini manustamise abil) hobuse organismis. Rääkisin "leiust" ka Ritaga. Ta olevat seda moodust samuti kasutanud ja tulemuslikult. Hiven OY-l pidavat vedelal kujul nimetatud aineid müüma.

Artiklis soovitatud magneesiumipreparaat pidavat samuti kasulik olema - R. proovis ühe emfüseemiku peal ternespiima kapsleid, kus ka magneesium ühe komponendina sees.

Ühesõnaga, jätkame katseid. Antud hetkel oleks kõige olulisem tõsta hobu immuunsust. Loodan Utelt saadud homoöpaatiale ja lisaks püüan saada ka vitamiine vedelal kujul.

Noja tagatipuks hakkas Mozart ka köhima. Ilmselt on külma saanud. Olen küll hoidnud tekkides ja puha, ent ilmselt on tema jaoks õuerežiim harjumatu. Vaja ikkagi varjualuse peale mõtlema hakata kevadel.

Kommentaarid