Tekitame... tekitame

Tegin ikkagi äkkostu ja ostsin järjekordsed...tekid. No ei saa mina rahulikult magada, kui vihma kallab nagu oavarrest ja hopsid seisavad sorgus sabadega koplis.

Eelmisel aastal ostetud Eskadronid on liiga urbsed ja mõeldud tüki jahedamate ja lörtsiste ilmade jaoks. Sellistega hobuseid välja saata on liiga vara... võib hoopistükis karuteene teha, rikkudes naha loomuliku tasakaalu ja andes võimaluse mõnele "kihvtile" seenhaigusele või kõõmale.

Igatahes on meil nüüd Horzes tekid ja olenemata sellest, et alguses tundus kaelapiirkonna avaus hobudele liiga lai ja ebamugav olevat, püsivad need imekenasti seljas. Kinnitusi on palju ja need peavad vastu ka selipidi püherdamised. Eriti kiidan aga materjali. Hobused olid näiteks tänase öö padukale vaatamata absoluutselt kuivad teki alt. Vahetult enne naha ja karvadega kokkupuudet on vihmakindla riide vahel ka võrgulaadne materjal. See laseb ilmselt nahal hingata.

Sain ka väikse soodustuse Hipodroomi kauplusest - ühe teki sain kätte hinnaga 1000 kr. Aga materjal tundub tõepoolest korralik olevat - peab vastu läbi võsa jooksud jne. Tekid kuivavad suht kiiresti. Pesemise jaoks pidi olemas olema ka spets vahend.

Kommentaarid

Ingrid ütles …
Lihtsalt väike soovitus - jälgi hoolikalt, et need kaela avaused hobustele liiga ebamugavad pole. Tekk, mis suure kaelaaugu tõttu tahapoole vajub, võib tihedal kasutamisel päris tugevat survet turjale tekitada ja sarnaselt ebasobivale sadulale valgete karvade kasvu põhjustada.
Heli ütles …
Ilmselt oleks lahenduseks kummi õmblemine kaeluse külge... Ingrid, aga tõttöelda kuulen esimest korda nn valgetest karvadest? Mida need teevad ja kuidas väljenduvad? Help me pliis:)
Ingrid ütles …
Lihtsalt kui hobusel kuskilt hõõrunud/pigistanud on, võivad seal mingid koed vigastada saada ja tulemusena hakkavad kasvama valged karvad (ja võivadki jääda valgetena kasvama, ka siis kui vigastuse põhjus on eemaldatud):
nt ebasobiva sadula tekitatud: http://bp3.blogger.com/_3mGOabf0zDc/R4kgdiwqmkI/AAAAAAAAALo/yUtozhOrIU8/s1600-h/veebel1.jpg
või kaitsmete tõttu selle hobuse esijalgadel: http://fotoalbum.ee/photos/ekuke/20101037
Valgel hobusel need teistest karvadest muidugi eristatavad ei ole.

Ja ega need valged karvad iseenesest midagi ei teegi - lihtsalt on märgiks, et midagi on valesti olnud. Muidugi ei pruugi su hobustel midagi juhtuda, lihtsalt tasuks aeg-ajalt kontrollida - katsud nt käega turja pealt, kas tekk on pingul vastu turja või asetseb seal lõdvalt.
Heli ütles …
Suur tänu selgituste eest, Ingrid! Oskan edaspidi sellisele detailile tähelepanu pöörata.