Koolisõidu tipp - Anky Van Grunsven ja Keltec Salinero

Olen selle video ka kunagi varem blogisse riputanud. Tookord pigem Blue Horse Matine ülistamiseks, ent nüüd pean möönma, et allolev video on üks võimsamaid koolisõidus vabakava etteasteid, mida eales näinud.

Räägitagu ja kommenteeritagu Anky kohta mistahes, sellisele tulemusele ja ühtesulamisse jõutakse siiski läbi VÄGA HEA koostöö hobusega. Loomulikult pole võistlusratsu elu kerge. Nii nagu ka inimese-tippsportlase. See aga , et Salinero on püsinud sedavõrd kaua tipus, näitab ka head kohtlemist, arvan ma... Ja kui hobusel on tippspordiks kõik eeldused, siis...

Muidugi võib alati vaielda selle üle, et kas taoline kompromiss inimese algatusel ja hobuse kohanemisvõime üle on ikka loomulik ja mõttekas. Pole ju koolisõidu enamikel elementidel midagi ühist hobuse loomuliku liikumisega. Koolisõit on pigem demonstreerimaks inimese ja hobuse ühist tunnetust ja teineteise tundmaõppimise võimet. Üks tuleb vastu teise soovile ja omapärale. Vaid nii saab toimuda midagi sellist nagu sel videol.

Pühapäevaselt ülevad hetked 2006 a. maailmameistrivõistlustelt koolisõidus, naudin seda taas ja taas. Sordiiniks kahe kommentaator-džentelmeni emotsionaalne arutelu (... my money is on Anky and Salinero..:)ja õhkamine ning Anky imeline muusikataust, specially for Salinero.

*Ettevaatust, Anky laul OMA HOBUSELE (säetud just Salinerole) kisub pisara iseenesest välja, samuti tema pisike kiiduavaldus hobu patsutamise näol. pärast ülihästi õnnestunud harjutust vahetult enne esinemise lõppu.

Kommentaarid