Sadula passimine: Wintec 2000

Täna võtsime Kesko-Agrost passimiseks Winteci üldsadula: lisaraamiks sadulaga kaasasolevale mustale (medium), valisime punase (wide ). Iste sügavus 17,5 tolli. Ilma õhkpadjata. Kaalusin ka õhkpadjaga varianti, ent mingit kaaluvahet ei tuvastanud.

Alustuseks proovisime Theole musta raamiga sadulat, Mari sellega päris rahule ei jäänud - hindas pisut kitsaks. Vahetasime raami punaseks ja sellega tundus sutsuke liiga lai... Nokk kinni, saba lahti. Otsustasime kerge trenni teha siiski punase raamiga.

Kuna eelmises trennis pelgasime pisut, et Theo kordel suule haiget tegi ning ratset kartma hakkas, otsustasime teda kordetada kordepäitsete abil. Esmakordselt. Pähe lasi ta need täiesti rahulikult panna, olgugi et need on pisut rasked ja "hirmuäratavate" metallist jubinatega. Kordenööri kinnitasime nina pealt (mitte Ninatagant:P), see oli tema jaoks pisut võõras ja platsi poole suundudes vahtis ta pisut ärevalt minu poole. Platsil olles sai ta üsna pea võõristusest üle ja tegi ülikorrektselt üleminekuid sammust traavile. Täiesti rahulikult! Super!

Esmakordselt käis Theol seljas ka peremees - sadulat oli ju vaja ka ratsanikul proovida. Ta leidis sadula mugava ja Theo väga kõrge olevat:)

Mari tegi suunamuutusi nii sammus kui traavis ja poiss oli oluliselt rahulikum, kui viimases trennis. Peake kisub ikka aeg-ajalt selga ja väikseid kitsesid proovitakse ka... eritit kui mingi uus tegur ilmneb - näiteks suunamuutus või on kusagil libedam koht. Sabistab. Vaja ikka sagedamini teda sissesõita.
Homme igatahes otsustasin sadula tellimuse ära vormistada, sama sadul, ent pruuni värvi ja raami tellin vahepealse ehk sinise (medium wide), pruunid winteci jaluserihmad olid ka kohapeal olemas. Uue Wintec 500 üldsadula hinnaks kujuneb ~7000 kr. Tellimus lubati 1 kuu jooksul täita.
Edit: Kuna Wintec 500 oli võimalik tellida vaid musta värvi, otsustasin 1000 kr kallima tumepruuni Wintec 2000 kasuks. Numbrid mudeli järel pidavat tähendama naha kvaliteeti - kasvavas skaalas:)

Kommentaarid