Liigutamine

Theo tunnis toimus täna taas üks sündmus esmakordselt: nimelt oli treener tal sadulas ilma kordeta. Sammust mindi traavile ja tehti ära ka suunamuutus. Väikesed kõhklused edasiliikumisel olid, ent ei midagi hullu. Järgmises tunnis , ülehomme proovime taas.

Treener õpetas ka ühe uue triki Theole: käskluse peale "Jalg!" esimest jalga ettepoole sirutama (kaapsata ei tohi). See on hea venitus trenni lõpus... hobule pidavat see lõpuks nii külge jääma, et harjubki end niiviisi venitama/lõdvestama pärast trenni.

Mozartiga tegin treeneri soovitusel hoopi käekõrval trenni. Kordering tundus talle täna liiga ränk olevat. Paremat jalga ikka väga hoiti...:( Tegin südame kõvaks ja ajasin hobu liikvele. Algul liiguti üsna koperdades, kivide vastu põrgates, ent paari minuti pärast läks samm hulka lahtisemaks ning lõpuks kappasime mõlemad kerges traavis kaasa. Tegime käekõrval vaheldumisi sammu ja traavi. Peamiselt sammu. Suures koplis, kus vähe pöördeid. Lõpus painutasime porgandi abil pisut kaela (kahe esimese jala vahelt allapoole). Vabadusse sammuti igatahes täiesti sujuvalt.

Mozartiga vast ongi raskeim hetk liikumasaamine. Ma ei olnud endas enne väga kindel, et kas üldse tohib teda liigutada ja sundida. Ehk teen hoopis halba.... Kuna lihased on tõesti suht olematud - usun kergest trennist ja massaažist siiski abi saavat. Mõnes mõttes nõustun dr Aibolitiga, et röntgenisse vedamine on mõttetu - diagnoositakse artriit või siis krooniline õlalihaste närvipõletik, ravi on sama... ehk siis puudub. Kerge trenn, toidulisandid ja akupunktuur. Eks ta mul koplikaunistuseks jää niikuinii. Aga ta on seda ka väärt, iludus nagu ta on.... Seevastu lubas treener, et mõne aja pärast ilmselt õnnestub mul Theo sadulasse saada;-)

Ahjaa, mina lõin pisut põnnama Mozarti liikuma ajamisel... ehk siis jätsin trenni varemalt liiga lihtsalt katki.
Praegugi saan ta soovitud suunas "esimese käigu sisse" vaid kordepiitsaga kandade juures sudides. See pole mingi kuritegu ja hobuse piinamine. Lihtsalt, kui tahad teda aidata, pead tagant sundima ja pisut karmim olema. Loomulikult ei tohi peksta või midagi sellist. Lihtsalt tuleb konkreetselt ja vastuvaidlemist mittesallivalt märku anda, et nado, fedja, nado....
Ja hästi palju kiita! Oh, kuidas ta nägu muutub ja kui püüdlik ta on! Nuuks.

Kommentaarid