Theo 2.tund

Seekord ei üritatudki enam putku pista! Ei teagi, kas asi oli vihmases (unises) ilmas, äsja söödud kaeraportsust või lihtsalt lõpetati treeneri proovilepanek? Eks seda ole edaspidi näha. Aga jah, täna oli Theo oluliselt kuulekam.
Treeneri sisenemisel boksi üritati seekord vaid 2 (!) korda tagumik ette lükata. Siis tekkis juba huvi ja tuldi "asja uurima".
Väike sabistamine oli ka valjaste pähepanekul -Theo ikka üritab harjumatusest suulisi maigutada/nätsutada. Treener sai aga üsna kähku ta pea kummargil asendisse ning liikumatuks. Tema kindlameelsus ja järjepidevus mõjuvad poisile hästi... inimkeeles sobib treeneri käitumist iseloomustama "vastuvaidlemist mittesalliv toon":)

Mis siis täna? Piirdusime 20 min treeninguga: sääre eest ära asted - päris kenasti tuli välja. Eriti paremale poole liikumisel. Siis taandamine ja seis, kah nelja peale:) Pisut käekõrval traavilt sammule üleminekuid jne. Theo oli igatahes väga taltsas ja kuulas treenerit üsna süvenenult. Järjest harvem kiikas minu poole või kuulatas Mozartit.
Treeningu lõppedes harjas ja silitas treener teda, poiss mõnules nii et silm hakkas kinni vajuma:)

Mis ma õppisin ja mida edaspidi püüan iseseisvalt teha:

* kord päevas võiks valjad pähe lükata - esialgu kellegi kaasabil, et pead lõdvestunuks saada. Esialgu teha seda kaera söötmise ajal, näiteks.

* aegajalt avaldada seljale survet, vajutades käega hobuse selga (umbes seal, kus sadul hakkab olema). Eesmärk peab olema hobuse liikumiselt seisma saamine. Niipea, kui hobune paigale jääb, tuleb surve eemaldada (premeeriv liigutus).
* kui hobune keeldub kaasa liikumist, võta 2 sammu tagasi, puuduta teda piirkonnast, kus tulevikus säär ning püüa ta liikvele saada:)

Nädalavahetusel sai Youtube`is hobuste teemal surfatud. Olgu siis väike motivatsiooniklipp siinkohal:)

Kommentaarid