Blogimäng: Sjgelle intrigeeris

... kirja panema kujuteldavad nõuanded 16-aastasele minale. Mõnevõrra on tegu siis analüütilise kokkuvõttega läbitud etappidest. Pean tõdema, et järgneval loetelul on alati olnud kõrval "siil", kes on õpetanud/soovitanud, kuidas edasi talitada. Ent ikkagi olen talitunud oma äranägemise järgi.

Niiet - need nõuanded on mu kujuteldava 16-aastase minaga kõik arutlusel olnud:) sellest olen valinud teisiti... kurat teab, kelle soovitust järgides...

1. Ära püüa saavutada kõike kiiresti ja läbematult! Iga asi tuleb omal ajal või natuke hiljem. Emakssaamine on vastutus kogu eluks. Lapsel on kergem kasvada peres, kus küpsed vanemad:)

2. Ära lase end mõjutada edasiõppimise valikus. Vaid ise proovides ja kaaludes jõuad selleni, mida tõeliselt soovid teha. Nõudku see tagasilööke, pingutusi , pettumusi - mis iganes. Tee solfedžoga tööd ja mine muusikat õppima! Õpi seda, mida armastad enim!

3. Ära hinda inimeste juures välist sära, tema saavutusi töös või isiklikus elus. Ära loo selle tõdemuse järgi suhteid. Kõik pole kuld, mis hiilgab!

4. Annab jumal suu, annab ka toidu. Ei maksa majandusliku kindlustatuse puudumise tõttu loobuda veelkordsest emakssaamisest. Selle rõõmuga pole ükski teine rõõm võrreldav.

5. Ära püüa oma pereliikmete elu ette korraldada. Liigne kontrollivajadus on kurjast. Muretsemine ei aita, sest eksisteerivad omad seaduspärasused, mida mõjutada ei õnnestu.

6. Hoia eemale "mustadest aukudest", milleni võivad viia lootusetuse tunne, tahtejõuetus ja alkohol. Ammuta oma vaimu lappimiseks energiat füüsilisest tegutsemisest.

7. Püüa olla ise, ära muganda end niipalju kellegi vajadustele vastavaks. Säilita isikupära, hoolimata töökeskkonna, tutvusringkonna või perekondlikust survest. Kompromisse saab teha ka iseendaga vastuollu minemata.

8. 30.september 1997.a - ära mine kodust ära ja jäta magavat poega üksi! Tuleb tulekahju. Pärast seda pole enam mitte miski endine.

Rohkem nõuandeid ei suutnud välja mõelda.
Oma nõuannetest 16-aastasele minale võiksid kirjutada:

Kommentaarid

Liana ütles …
Püüan meenutada:) 18 oleks palju lihtsam:D