Unenäod infosüsteemidest:)

Olen tagasi ja hästi puhanud:) Blogimine jäi sellest hoolimata soiku, sest kodune elu vajas taas sisseelamist. Samuti töine. Õnneks olen seda tüüpi inimene, kel sündumuste koldest eemal olles õnnestub tõeline reset teha. Tõesti-tõesti, ei ühtegi painavat mõtet või pelutavaid tööülesandeid minuni reisiloleku aja jooksul ei jõudnud. Reisimuljetest kunagi pikemalt, esmalt tuleb pildid arvutisse tõmmata ja mingi valik teha nii elamustest kui piltidest:)

Juba teist nädalat (siiani on olnud uude töökohta sisseelamise aeg) olen püüdnud saada sotti, mismoodi ja millise andmekoosseisuga luua uut infosüsteemi. Arvestades andmete mitmekülgsust ja rohkust (!) , pole see teps mitte lihtne ülesanne. Metadata kirjeldus on üks asi, ent kõigepealt nagu ikka, tuleks selgeks teha, mida üldse kirjeldada, eks ole. Jah, DW on tore asi selgete äriloogiliste funktsioonidega organisatsioonidele, ent kui andmetöötluse eripärad lähevad kuni isikute tasandini välja, siis on suht raske DW püsistruktuuri normaliseeritud andmemudeli jaoks välja mõelda. Samas on andmed olemas, igal pool - kui piltlikult öelda:) Mõni ime siis, et terade sõkaldest eraldamise jooksul painavad "süsteemid" mu unenägudesse tungivad. Taoline nähtus on viimastel aastatel üsna tavaliseks saanud n.ö loomeperioodil:) Kutsehaigus või algava hullumeelsuse esimene tunnus...

Kunagi väitis mu õppejõud hr Raspel, et ta näeb andmebaase unes ja need olla väga ilusad - värvilised, eraldi lahtritega ja puha... Mul kahjuks pole nii ilusad "pildid". Täna öösel kolme paiku und kaotades, tabasin oma kujutelma. Näen kunagi lapsepõlves nähtud suurfarmi piimavoolikuid, kuidas need sõlmpunktidest lehmadeni hargnevad või siis puntrana kokku jooksevad. Selline lugu siis.

Unetuse ajal ei osanudki muud targemat teha, kui muutsin blogikujundust:) Palju värskem, õhulisem ja suvele viitav, kas pole?

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tõesti mõnus kujundus, nii sinulik:) Pisut ehk noriksin teksti tooni liigse heleduse üle, paar tooni tumedam lihtsustaks lugemist ja kontrast oleks parem.:) Ja minusugune arvutivõõras ei saa muidugi üldse aru, kuidas sa sellise kujunduse siia ära mahutasid... Ja reisipilte muidugi ootan...ja muljeid ikka ka!
Heli ütles …
Tänan, Naine:) Väga palju kontrasti suurendada ei õnnestunud, ent pealkirjad õnnestus boldi panna ning ka tekstiosa tumedamaks muuta.
Pyzam.com on see imevõlur, kes ilusaid taustavorme pakub. Kahjuks kirjutab see lahenduss enamiku muudest vidinatest üle. Seega, soovitan enne kusagile lingid jm html kraam kopeerida.
Anonüümne ütles …
No nüüd lugemine tunduvalt hõlpsam, täiesti piisab. Ja kui mul kunagi edaspidi enam mitte midagi teha pole või superahastus peal, eks ma siis hakkan ka oma blogi uute välimustega mässama. eeldatavasti läheb vähemalt 8 korda rohkem aega kui sinul, seega pean pikalt aega varuma:)