Reisimuljed:Tenerife

Lõpuks ometi sain pildid arvutisse tõmmatud. Ütlen kohe alguses ära, et mulle väga meeldis. Kanaari saarestikust olin ~15 aastat tagasi käinud Gran Canaria`l, Playa de Inglesis. Nüüd siis Playa de Las Americas:) Loodus oli mitmekülgsem ning ilmaga vedas samuti rohkem - minu mäletamist mööda oli Gran Canarial päeval liiga palav ja öösel suhteliselt jahe. Tenerifel päeval 22 - 30 ja öösel ~20. Vesi ookeanis oli samuti 20. Eriti sügava mulje jättis väljasõit lähedalasuvale La Gomera saarele. Kes juba Tenerifele sattunud, soovitan soojalt ka sinna minna. Panen kirja mõned märksõnad, mis mulle reisi ka kunagi hiljem meenutaks:

* imeilusad metstuvid (pruunikad)ja nende häälitsemine kahe vahelduva põhirütmiga

* kus oli asustus, seal kõik õitses ning haljendas. Promenaadid olid ääristatud pöetud põõsaste ja muruga, kõnniteed plaaditud ja läikivpuhtad. Õhk oli lihtsalt nauditavalt õhuline:)

* kolme jalaga emane kass, kes hotelli kõrval asuval kaljurinnatisel peesitas. Hommikuti turnis ta alla einestama, lisaks veel 3 isaslooma, kes aupaklikult ootasid, millal emandal kõht täis ja alles seejärel asusid palukeste kallale.

* Atlandi ookeani müha ja lained. Merest täiesti erinev sound. Lainte tipud olid läbipaistvad, sest puudusid vetikad ja muu sodi, mis vee sogaseks ajaksid. Musta laavatuhaga segatud rannaliiv.

* Palju eakaid inimesi: peamiselt sakslased, britid, prantslased... ja eestlased:) Soome keelt kuulis harva, vene keelt samuti. Vanemaid inimesi oli igas mastis - pakse ja peenikesi, liikumisvõimetuid ja kepsakaid... Valisin välja stiili, milline tahaksin ise vanaduses välja näha:D

* Vein. Ohjahh... Meenutasin Gran Canariat, ostes pudelikese Sangriat. Jahutatult basseini ääres limpsimiseks - täitsa hea. Aga muidu manustasin Rioja veine - valget peamiselt, aga ka roosat. Imehea! 4-5 euro eest pudel, mis meie kaubanduses 130 kr ja rohkem.

* Tomatid olid juba suvemaitsega. Ei puudunud ühelgi hommikul me hommikusöögi menüüst.

* Reisimine kahekesi. Jah, enamasti olen reisinud kambakesi või siis töö asjus. Üks reis on ka ihuüksi läbitud. Kahekesi oli mõnus. Sõnelus tekkis vaid mägedes, kus meil rendiautoga õnnestus tupikteele minna ning kust lahkumiseks tuli ~300 m tagurdada. Ilma piirdeta tee, all sügavik, minu vertigo:)

* Virtuooslik rockband Soundchaser igal õhtul erineva repertuaariga (peaaegu). Sellist kitarristi/lauljat näeb harva "lihtsalt niisama". Mis parata, edaspidi olen Eesti lauljate suhtes veelgi kriitilisem. Ilmselt ikka asi päikeses ja mägedes:) Meil pole kumbagi, sellest ka igavad lauluhääled. Pealegi... leidis kinnitust vana tõde, et mida rohkem rahvast laval, seda s... sound, vähemalt minu jaoks. See bänd oli trio koosseisus. Loodetavasti leiab mõni tipp-produtsent nad peagi üles.


Igahommikune külaline


Igahommikune kohustuslik ujumine:)


Los Christianose sadam


La Gomera




La Gomera

Kommentaarid

helle ütles …
Tere tagasi!
Uus kujundus ja puha...
Tenerife on eestlaste hulgas praegu nii kuum koht, et ma tean kohe mitu oma tuttavat, kes sealt äsja naasnud. Praegu on samas mu oma tütar Triin. Saatis just sõnumi, et lained on niii kõrged...
Ega meil siin põhjataeva all hakka kunagi palmid kasvama, aga kevadet ja suve tasub siiski oodata.
Kõike head! T-le ka!
Heli ütles …
Teretulemast, Sjgelle:) Tenerife on mõnus koht, usun et puhkuse veetmise võimaluste paljusus on see, mis võlub. Kõlab nagu reisibüroo reklaamlauses, ent nii tõesti oli. Kunagi lähen sinna kindlasti veel. Lihtsalt lebotama. Su tütre sõnad tõid need lained niiiii selgelt silme ette. Uhh, tahaks sinna sumedusse.
T-le head edasi antud!;-) Samad soovid saadeti vastu.
Anonüümne ütles …
väga armas, kui elu pakub võimalust kahekesi aeg maha võtta.

olgu siis vertigoga või ilma ;)