Lemmiku päev

Esmaspäeval sai fotograaf Tiiduga fotosessioon ajakirja Lemmik jaoks kokkulepitud. Pakkusin küll kolmapäeva, ent Tiit uuris ilmateadet ja mainis, et neljapäev tundub ainus sademetevaba päev olevat. Nii täpselt oligi!

Kokkulepitud ajaks oli Tiit kohal ja alustasime tallist, Bonham sai eriloa päevavalges talli sisenemiseks. Tegime mõned klõpsud Mozarti ja Bonhami nuusutamise rituaalist. Siis sai hobud paela otsa võetud ja suurde koplisse sammutud.

Niipea, kui koplivärav seljataga sulgus, läks lahti tõeline möll. Ei teagi, mis oli nii suure elevuse põhjuseks, kas eilne boksis konutamine lausvihma tõttu, superilus ilm või Tiit oma suure kaameraga! Igal juhul hobud olid sõna otseses mõttes pöördes! Küll püherdati kordamööda, tehti võimsaid hüppeid, kõnniti tagajalgadel... Tiit muudkui pugises naerda ja klõpsis. Sugugi ei tahetud "ilutulestikku" lõpetada:)

Viimaks, kui häid kaadreid piisavalt arvasime olevat ja koplist ära liikuma hakkasime, korraldas Mozart enneolematu galopishow! Midagi sellist pole ma oma silmaga varem näinud. Kunagi vist sõjafilmides ja teleri vahendusel nähtud traavivõistlustelt! Madal asend, kael kenus, lakk tuules kõrgelt lehvimas, kandadeni ulatuv saba sirge taga, ülikiire ja jõuline galopp - maa müdises ja mulda tuiskas. Minu läbisõidetud hobu! Theod edestati vaatet 5 meetriga - seda polnud samuti varem juhtunud. Ise piiluti silmanurgast minu poole, et kas ma ikka näen:) Nägin-nägin. Siiamaani olen oimetu - mõtlen, et mis kummaline märguanne ja teadaandmine see Mozarti poolt küll oli?

Jooksumõnu ja adrenaliini väljalaskmist jagus hobustele veel mõneks ajaks. Vahepeal püüdsime ema- ja poegkaukaaslast ühele pildile meelitada. Ega see muudmoodi õnnestunudki kui preemiasardelliga. Väike seis tekkis ka - nimelt otsustas Bonzo kiivaks muutuda nii oma toidukausi kui ka minu suhtes. Bibi ei tohtinud 10 m raadiuses nimetet objektide ümbruses liikuda. Kuidagi igatahes Tiit meid kõiki pildile kompunnis.

Igal juhul tänud TB-le vahva kogemuse eest profifotograafiga tunnike veeta! Jään põnevusega märtsikuist numbrit ootama.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Ptv, Metsapiiga:) Mul tuleb siinkohal meelde vana eesti vanasõna, et ega ikka s---st saia ei saa:) Ehk siis kui materjal ongi puhas kuld, mis siis viga seda kirja panna või pildile korjata... Puhas nauding kõigile osapooltele!
Liana ütles …
Nii vahva oli lugeda Mozarti esinemist:) Ja mina jään ka huviga märtsikuud ootama (hea, et õde ajakirja koju tellis). :)
Kristhel Vaht ütles …
hoho, pole tükk aega seda ajakirja ostnud aga peaks nüüd seda kindlasti tegema, kui Teist seal artikkel ilmub ;)