Lõunasöök kahele

Reedel, tööasjadesse süvenenuna, sain ootamatu telefonikõne mehelt, kutsega lõunasöögile. Rõõmustasin meeletult, sest esiteks olin materjalidest läbipuurimisest suht väsinud ning teiseks, pole just sage nähtus sellist kutset saada... Mis teha, meie töögraafikud ei lase just sagedasti teineteise seltsi nautida...

Läksime sinna, võluv koht juba interjöörilt. Sobib just lõunatamiseks mu meelest, kuna on päevaselt asine ja hoiab meeles, et pead veel päevatoimetuste juurde tagasi pöörduma. Algul häiris meid pisut administraatori soovitatud einestamise asukoht, mis oli lärmakate muulaste vahetus naabruses, kes häälekalt arutlesid, kuskohas ja millal "jolku" teha ning lõhestasid aeg-ajalt sumedat jazz-muusikat hüüatustega "pojehhali"...:)

Aga noh, püüdsime asjast üle olla ja süüvisime menüüsse ja oma juttudesse. Valik oli järgmine:

eelroaks kuningkrabi mousse punases pestos marineeritud artishokiõite, musta aioli ja peterselli - küüslaugu jusiga
põhiroaks grillitud veisefilee puraviku risonipastaga, tumeda liha puljongi ja savoikapsa - peekonisalatiga (medium).
Abikaasa maiustas veel juustukoogiga, ent mina piirdusin kohvi ja klaasikese valge majaveiniga.
Eelroog oli lihtsalt vaimustav, pole tükk aega midagi nauditavat ja suussulavat saanud. Soovitan!

Ja üleüldse - ääretult mõnus vaheldus argipäeva, on taolised mõnusas keskkonnas veedetud hetked. Ma pole eriline pubiinimene, naudin just valgusküllaseid, hea toidu, veini ja muusikavalikuga kohti. Samuti armastan diskreetset, samas hoolivat teeninduskultuuri - liigne teenindajapoolne tähelepanelikkus pigem segab kui abistab. Sensos oli kõik tasakaalukas ja märkamatu.

Igati mõnus sissejuhatus nädalalõpule. Väike tähelepanuavaldus iseendale, eks ole:)

Kommentaarid