Loomade esmaabi: silma vigastus

Tekitan veel ühe alajaotuse blogisse: nimelt "loomade esmaabi". Olen isegi hädas olnud, püüdes kergemate vigastuste puhul hobuseid või koeri aidata. Samas on käepärast infot üsna vähe netis leida... Püüan niipalju kui mul kogemusi ja kokkupuudet kergemate probleemidega, siia üht-teist jäädvustada.

Paar päeva tagasi Theo`d koplist talli viies, märkasin et ta paremast silmast on vallandunud äge pisaravool. Teine silm oli kuiv. Kui tallivalgusesse jõudsime, otsustas ta silma üldse kinni panna - kerge paistetus oli samuti. Kuna praegusel aastaajal on puude võsud ja lehed eriliselt hästi mekkima hakanud, siis võis oletada et poiss kaelkirjakut mängides oksaga kergelt silma kriipinud või siis mõni muu praht või prügi silma läinud. Igatahes - sain Ritalt väga hea salvis: for Pink Eyes.Tehtud vaseliini baasil, süstlakujulises tuubis, ent soovitan siiski puhta sõrme peale törts lasta ja see siis hobu silmalau (sisemise) peale kanda. Kergendust tõi see salv, muideks, momentaalselt. Määrisin veel järgmisel hommikul ja õhtul - ning silm saigi korda. Pidavat aitama ka tuulest tulnud silmapõletiku tohterdamisel. Kui paari-kolme päeva jooksul põletik ei taandu, tuleks siiski vetarsti poole pöörduda.
Sama salv sobib väga hästi ka koertele - mu vanemal koeral on kerge rähm ühes silmas hommikuti - salvi panek on aidanud.


Kommentaarid

Anonüümne ütles …
küll Sa oled ikka tubli uusi valdkondi avastama.

ma kohe imetlen Sind kõrvalt ja mõistatan, kuidas Su elu 5 aasta pärast võiks välja näha ;)

suurepärane, kui asjad on tasakaalus (töö ja elustiil) ning usk endasse. ja nii pole suurt vahet, kus täpselt see hobusekoppel on, kas Eestis või Austraalias ;)
Heli ütles …
tänan Leelo, kõrvad liikusid heameelest! Ma ei tea miks, aga päriselus taoliste trikkide eest just kiita ei saa, vanemad ja sõbrad/tuttavad pigem muretsevad, et kuidas küll hakkama saan ja et oli ikka sellist risti vaja kaela võtta... Ega vist usuta, et selline elustiil palju rõõmu ja rahulolu toob... Tagasilööke ja muresid ikka ka. Aga nii see kipub olema iga mõtestatud tegevusega elus...