Sügisball

Võtsime mehega nädalavahetusel kätte ja läksime seenele. Mees juba hoiatas ette, et pane tähele kui mina kaasas, ei leia sa ühtegi seent. Ja nii kippus tõepoolest olema, olgugi et esimesi samme ettejuhtuvas metsatukas pärjas koheselt edu ühe kivipuraviku näol.

Paari edutut katset mööda vanu häid seenemetsi, seejärel "andsime alla" ja nautisime niisama loodust. Sattusime iidsesse tammikusse ning kuusepoegi täiskülvatud kuusikusse. Ülim vaikus ja rahu ning puude vahelt immitsev valgus....


Tänagi kasutasin varahommikuse ärkamise ära, minnes Bonhamiga lähedalasuvasse metsatukka - ta oli juba nii mitu päeva jalutuskäiku mangunud, et ei raatsinud teda maha jätta. Kuna viimaste nädalate hommikud on eriti kasterohked, avanes metsaäärsel niidul tõeline vaatamisväärsus - sajad ja sajad ämblikuvõrgud sillerdamas päiksetõusus. Toonus päevaks ja kauemaks. Tea jah, miks ma just viimastel aastatel taolisi hetki kollektsioneerin? Pikaaegse kodust eemalolemise tagajärg? Kes seda teab...


Bonzot vaevab igasügisene nuhtlus, nimelt takjarünnak... Iga riivatav takjapõõsas leiab tee ta kohevasse sabasse, kasutades Bonhamit omalaadse surrogaadina. Pole veel täpselt väljamõelnud, mismoodi seekordne puhmas ta sabast eemaldada. Miskipärast on ta eriti kiivas nende ärandamise suhtes. Eks tule aega ja kannatust varuda, sest tänavune saak on eriti rohke - saba nagu pomm, vaevalt jaksatakse liputada:)






Laupäevaõhtul pidin kreepsu saama, sest avastasin et Jussi oma aedikus hüplemas polegi. Tavaliselt kalpsab ta koheselt aia äärde uudistama kui hobuseid talitan. Märkasin et aedikuvärav oli pisut poikvele vajunud ja nii me jänkupoiss maailma avastama siirduski... õnneks kössitas ta üsna lähedal asuvas heinapuhmas ning tundus igati rahulolevana, kui oma majakesse tagasi sai.

Mozart kannab jahenenud sügisööde tõttu "öösärki", s.t poolvesti, mis ta õlad peale massaaži soojas hoiab. Salvitan teda 5% diclaciga ja masseerin teda õhtuti - talle see tundub meeldivat. Kergemat sorti treening tundub talle igati sobivat. Kasvatasin ka kaerakogust 3 liitrile päevas pluss 1 liiter Havensi kaereavaba müslit, sekka õunu ja porgandeid.


Theo on endiselt vana rahu ise, kui talle sadulat selga topin. Tundub, et tavaline korde teda üsna ära tüüdanud, sest miks muidu püüab ta trenni alguses end ära peita (loe: minema libiseda). Kapju annab ta endiselt vaid siis kui tuju on ja aeg-ajalt tehakse end huvitavaks taas sellega, et ei lasta päitsmeid pähe panna. Et sellised poisikluti tembud. Ja kui veelgi ta peale kaevata, siis - khm, boksis kuseda ei mõista ta ikka mitteüksraas. Nagu fontään. Ikka kogu boksi ulatuses, niiet on tükk tegu ammoniaaki hargiga kätte saada ja ilmselt minu narrimiseks teeb ta seda koheselt kui koplist sissetulnud - ajab oma saba sirgu ja pea püsti ning soristab mõnuga vastpuhastatud boksi... no ei oska veel prilllauda puhtana hoida, mis teha...

Ja toa poole tulles kostuvad klaverilvõetavad kvart-, ja kvintseptakordid, mis lahenevad... oh, ma ei teagi kuhu:) Ei mäleta sellest enam midagi, ent loodetavasti teeb poeg endale need selgeks...viimane kooliaasta ju.



Kommentaarid

tumeblondi ütles …
Oh jah, seda sinu hobuste menüüd lugedes tuleb kohe kadedus peale, peaks ise ehk sama tervislikult toituma, oleks ka tervis nagu hobusel?;))) Ja veel massaazh ja värske õhu harjutused ja kogu see hool ja armastus sinna juurde... Ilmselge superluks elamine neil, muud pole miskist öelda!:)
Heli ütles …
TB, tõttöelda olen isegi mõelnud, et mis viga hobune olla.. ninaesine olemas ja piisav hool ning tähelepanu samuti. Samas pole sel hobu alati nii hästi läinud ja seetõttu püüangi kuidagigi kompenseerida talle inimeste poolt põhjustatud hädasid:
Regly ütles …
Menüü on tõesti vahva. Aga ta on sul ka korralikult kosunud! Selline eeskujulik vorm, kui nii ühe pildi järgi õelda võib.
A, kui küsida tohib, siis kui palju sa nooremale hobusele lisasööta annad?
Heli ütles …
Hei, regly:)
Nooremale annan täpselt sama palju hetkel, kuna ta nüüd umbes 1 kuuks algratsastusse läheb Kurtnasse. Temal ka pikem trenni aeg pisut, ent kuna ma paar nädalat tal seanahka olen lasknud vedada (nädalas vaid paar korda liigutanud), siis on ta pisut paks isegi - kõht on punnis:) Aga noh, varsti ju talvekasukat vaja tootma hakata, eks see kulu ära.

Lisaks on noorem suur punase lakukivi sõber (see on boksis) ja isegi suvist lakukivi (hall) käib ta koplis maitsmas. Ma ei teagi, kas oleks veel vaja mingedi lisaaineid anda - vaevalt, suvises söödas ju kõik olemas. Nad ise valivad... märkasin näiteks, et nüüd, suve lõpul söövad nad hoopis teisi taimi kui suvealul. Näiteks lutsern läheb nüüd väga peale, samuti ristik. Ka puuoksad - pajuvõsa on väga hinnas hetkel.Ju siis kevadel oli see kraam neile liiga rammus....
See Havensi kaeravaba on seetõttu hea, et paneb karva kenasti korda, ent samas ei aja liiga "tuliseks" - segan seda kaera sisse, niisutan ja lasen pisut paisuda.

Ahjaa, umbes kuu jooksul segasin mõlemale kaera sisse 100 ml toiduõli ühe toidukorra kohta. See on kah selline hea kosutaja ja teeb seedimisele head - siis kergem teisi toitaineid omastada. Maltoosa ja nisukliid veel proovimata:) Aga nisukliipudru kohta olen kah head kuulnud.
Regly ütles …
Viidki Theo Kurtnasse! Olen sellest kohast vaid head kuulnud. Ootan ka sinu emotsioon-kogemust!

Ma ise proovisin maltoosat. Hobuste poolt hääletati see kõva vilega maha, kuigi ma ise maitsesin ja polnud selle maitsel midagi hullu viga. Terve hulk kaera läks raisku, õnn et meil kanad olid.

Ma ise ka andsin suvel ja hakkan andma seda kaerata müslit. Hobused söövad seda jubeda isuga. Kui nad näit. kaera jätsid teinekord alles, siis müsli sõid nad mul korralikult ära(mina seda ei niisutanud). Ma maitsesin seda ise ka - tõesti hea. Teised Havensid ei ole veel olnudki nii head ;)

Tahaks veel proovida seda Havensi Reform Herbal müslit. Reklaami järgi olevat see hea muskulatuuri ja hingamisteede jaoks. Ja lisaks tugevdab veel immuunsust(mida veel tahta!). Puha ravimtaimed ja õlid olla sees. Muidugi see on miinus, et see on energiatandev.
Heli ütles …
Seda Reform Herbalit tahaksin samuti proovida. Kurtnas on väljaõppel ja kostil ka Theo vennad Trebecco ja Tremoth. Trebecco` jäeti täkuks, temaga ta vast eriti kokku ei puutu, aga jah - eks pilk visatakse vast ikka peale. Kunagi vabahüppeid on ta Kurtnas teinud, siis sai ta küll suht kiiresti pihta, eks näis ja treener Jaanika sõnul olla vendadega väga üsna lihtsalt läinud nii sadulasse panek kui ka selgaminek. Loodame parimat! Aga põnevil olen küll.. nagu oma laps läheks kooli:)