Taas Mozartil seljas:)

Nädala jagu on Mozart taas ratsahobuse staatusesse tõusnud. Läbi see lust ja lillepidu, vaja pisut ka tööd teha:)

Oleme alustanud hästi tasa ja targu...aega ju on. Paar nädalat lasime tal lihtsalt kordel uue sadula ja suulistega harjuda ja nüüd siis seljas. Mari, kui kogenud sõitja, kommentaare oli hea kuulda. Esimese asjana tõdes ta, et tunne nagu pilvelõhkuja katusel - nojah, Mossu kõrgem kui ta oma hobud ja seeläbi ka liikumise rütm hoopis teine. Teiseks mainis ta, et kohe näha et tegu tunnihobusega, kes ilmselt algajatega pidanud tegelema. Mozart ei taha nimelt eriti säärt kuulata, vaid otsustab ise, millal traavile, millal galopile siirduda. Pealegi püüab ta igal võimalusel "viilida", et ärme nüüd väga kaugele lähme ja hakkame ikka tagasi minema:) Kordekoplis sõites püüab ta mingil hetkel ringi sisse hakata jooksma, just galopis... Teame, et ta on pidanud tänu oma heale hüppevõimele palju takistusi võtma - ju siis sellest taoline koondamine ja järsk pööramine. Aga lootus temas taas sõidulust äratada on olemas. Hobu erksam olek ja kontakt lubavad seda teha.

Ühesõnaga suur tööpõld veel ees, et hobult tema aastatepikkused tavaliikumised maha võtta. Kuidas me seda teha kavatseme? Praegu laseme tal toimetada nii nagu ise soovib... las näitab, mida oskab:) Aga edaspidi - sammutreeningud, suunamuutused, voldid - ja erinevates kohtades - püüan selleks kohaldada ühe kopli veel..., kuhu üles sättida ka "mänguasju" nagu tünne ja madalaid talasid. Ja piisavalt puhkust, käekõrval jalutamist, metsas käimist jne.

Theo oli kogu ratsatreeningu kestel kõrvalkoplis ja väga mures. Käis ja uuris ikka pidevalt, mis Mozartiga tehakse. Ise on ta väga kenaks ja aktiivseks muutunud. Septembris loodan ta saduldada. Hetkel on ta sadula lühiajalise seljashoidmisega vägagi leplik. Samuti oleme ka valjaid ja suulisi talle pähe toppinud - üsna rahulikult on sedagi talutud. Üleeile sai Theo-poiss ka korralikult vihmuti abil puhtakspestud. Sellega oli küll algul tükk tegu, me Mariga olime isegi rohkem märjad kui tema, sest poiss tiirutas ja põgenes vooliku eest. Lõpuks aga leppis sellegi kiusamisega.



Kommentaarid

tumeblondi ütles …
Palju see Mozarti kõrgus siis on? Kindlasti oled kusagil kirjutanud, aga täpselt ei mäleta...
Heli ütles …
Mozarti turjakõrgus (kapjadest kuni selle kohani, kust kael algab) on 170cm, Theol seevasti 175 ja spetsid arvavad, et võib visata sinna 180 kanti..:) Noh, võrdluseks - ma pole just pisike inimene - pikkus 172, aga kui Theo jonnida tahab ja pea kuklasse ajab, siis ei ulata talle päitsmeid pähe panema:)
Anonüümne ütles …
I wish I understood more about how this blog began. Thank you for the visit.


What do you think of what I found? Here: Haunted Genie Ring Spells

I would love to know! :D