Kurkide marineerimine


Eile sai kurgitegu ettevõetud. Olin seda mõnda aega edasi lükanud, sest hobudega toimetamine on võtnud enamiku vabast ajast... ja abikaasal töökiired ajad.


Marinaadiks on mul selline lolli- ja krõmpsukindel retsept 1 liitri vee kohta:

2 spl suhkrut
2 spl soola
2 spl 30% äädikat (tuleb lisada siis, kui pott tulelt tõstetud, muidu võib neutronpommi laadse lööklaine potist saada)

Seejärel topin purgipõhja mustsõstralehti, tilli, mädarõika ja küüslaugu seibe (eestimaist, hiinakad võivad käärima ajada!) ja kõige lõpus siis puhtakspestud kurgid.
Sel aastal loobusin kuumutamisest ja püüdsin kergema vaevaga hakkama saada - valasin kuuma marinaadi kurkidele peale, lasin umbes 15 minutit kaane all seista ja siis valasin marinaadi taas tagasi potti, kus lasin taas keema tõusta. Siis jällegi kuum marinaad kurkidele peale ja kaanetasin koheselt. Edasi mässisin kogu värgi paksu froteeräti sisse ja jahutasin niimoodi aeglaselt maha. Kas ka selline marineerimisviis kurkidele sobib, on näha umbes nädala pärast. Loodetavasti jäävad kaaned peale.

Aga omatehtud kurgi on ikka väegade head, eriti kui nad krõmpsuks jäävad.

Kommentaarid

arni.alandi ütles …
Oh sa issand, ma lugesin esimese pauguga, et "eile sai kuritegu ette võetud":)
Heli ütles …
:) Kurgi ja -kuriteol võib olla kaudne seos küll - olen nimelt täheldanud, et külalisi võlub kooslus härmas viin ja krõmpskurk. Ja viina kipub kurgi allaloputamiseks ikka ohtrasti kuluma... Ja oh seda hommikust peavalu siis - kuritöö eest karistus!
Liana ütles …
See lõhn, mis suvepäevadel mööda maja ringi hõljub, kui ema kurke teeb, on unustanatu ja lummav:)
Heli ütles …
Liana, tõesti-tõesti. Mustrsõstralehed, kurgid, äädikas...just selline augustikuu lumm, kus kõik küpseb ja lokkab. Õues minnes tunnen õhtuti juba küpse vilja lõhna. Loodan, et varsti saad koju;-) Ja ega Soome ja Eesti augustikuu vahe eriti suur olegi? Kodustest vaid eemal...
Liana ütles …
Jah,nii on,õhk tundub täiesti sama olevat, loodus ilus ja august on kuidagi..eriline,,, aga ema tuli meile külla ja kas tead, ta võttis hapulurgid kaasa!:) Hea on siin see, et lähedasi on palju, aga pole Lõvit. Kuid jah, 31.augustil esimese asjana, mil koju jõuan, võtan sammud teadagi, kuhu:)
Heli ütles …
Olen kunagi ise võõrsil olles oma koeri igatsenud. Lähedastega sai ikka pikki Skype vestlusi peetud, ent tundsin jah, puudust väravale vastu jooksmisest, kasukas kõhvitsemisest, käpaandmisest jne.

Lohutuseks võin öelda niipalju, et minu arvates loomad ei taju lahusolekut pikkust ehk aega. Kui 6 kuud hiljem taas aiavärava avasin, oli nende reaktsioon samasugune nagu igapäevaselt töölt kojutulekuga:)