Kurkide marineerimine
Eile sai kurgitegu ettevõetud. Olin seda mõnda aega edasi lükanud, sest hobudega toimetamine on võtnud enamiku vabast ajast... ja abikaasal töökiired ajad.
Marinaadiks on mul selline lolli- ja krõmpsukindel retsept 1 liitri vee kohta:
2 spl suhkrut
2 spl soola
2 spl 30% äädikat (tuleb lisada siis, kui pott tulelt tõstetud, muidu võib neutronpommi laadse lööklaine potist saada)
Seejärel topin purgipõhja mustsõstralehti, tilli, mädarõika ja küüslaugu seibe (eestimaist, hiinakad võivad käärima ajada!) ja kõige lõpus siis puhtakspestud kurgid.
Sel aastal loobusin kuumutamisest ja püüdsin kergema vaevaga hakkama saada - valasin kuuma marinaadi kurkidele peale, lasin umbes 15 minutit kaane all seista ja siis valasin marinaadi taas tagasi potti, kus lasin taas keema tõusta. Siis jällegi kuum marinaad kurkidele peale ja kaanetasin koheselt. Edasi mässisin kogu värgi paksu froteeräti sisse ja jahutasin niimoodi aeglaselt maha. Kas ka selline marineerimisviis kurkidele sobib, on näha umbes nädala pärast. Loodetavasti jäävad kaaned peale.
Aga omatehtud kurgi on ikka väegade head, eriti kui nad krõmpsuks jäävad.
Marinaadiks on mul selline lolli- ja krõmpsukindel retsept 1 liitri vee kohta:
2 spl suhkrut
2 spl soola
2 spl 30% äädikat (tuleb lisada siis, kui pott tulelt tõstetud, muidu võib neutronpommi laadse lööklaine potist saada)
Seejärel topin purgipõhja mustsõstralehti, tilli, mädarõika ja küüslaugu seibe (eestimaist, hiinakad võivad käärima ajada!) ja kõige lõpus siis puhtakspestud kurgid.
Sel aastal loobusin kuumutamisest ja püüdsin kergema vaevaga hakkama saada - valasin kuuma marinaadi kurkidele peale, lasin umbes 15 minutit kaane all seista ja siis valasin marinaadi taas tagasi potti, kus lasin taas keema tõusta. Siis jällegi kuum marinaad kurkidele peale ja kaanetasin koheselt. Edasi mässisin kogu värgi paksu froteeräti sisse ja jahutasin niimoodi aeglaselt maha. Kas ka selline marineerimisviis kurkidele sobib, on näha umbes nädala pärast. Loodetavasti jäävad kaaned peale.
Aga omatehtud kurgi on ikka väegade head, eriti kui nad krõmpsuks jäävad.
Kommentaarid
Lohutuseks võin öelda niipalju, et minu arvates loomad ei taju lahusolekut pikkust ehk aega. Kui 6 kuud hiljem taas aiavärava avasin, oli nende reaktsioon samasugune nagu igapäevaselt töölt kojutulekuga:)