Noore hobuse treenimine
















Kuna Hobufoorum juba pikemat aega maas, ei saa seda küsimust kahjuks sinna postitada. Aga jah - Theo on saanud külge halva kombe kordel "lõigata". Kui ma nüüd end õieti väljendasin. See seisneb selles, et hobu ei tee täit ringi, vaid ühe külje pealt püüab mulle hästi lähedale tulla. Lootsin, et see läheb järgmisel korral üle, aga tundub mitte. Viimasel ajal teeb ta iga korde ajal teeb ta seda sama trikki. Kusjuures suunavahetusel just - päripäeva traavis teeb kõike ideaalselt, ent just vastupäeva joostes see probleem ilmneb... Püüdsin selle kohta infot netist leida, ent tulemusteta. Kas peab kasutama spetskordet?Topeltkordet või Chamboni vms?

Treenin teda praegu tavaliste päitsmetega, tegelikult tahakski teada, millal ja milleks peab kasutama spets kordepäitsmeid. Need tunduvad nii kobakad, et praegu ta nendega ilmselt küll ei lepiks. Äkki on mingi lihtsam nipp?



Kommentaarid

Kristhel Vaht ütles …
Mul oli traavliga sama lugu, ühe külje peal veab sisse, kindlasti on selle "väljaravimiseks" muid viisegi, aga mina kasutasin lihtsamat. Tegin käega suure hoobi momendil kui ta sisse vajus & nagu lainetus saatsin selle tema suu suunas. See ei ole just kõige hobusesõbralikum, aga mõjus! Ja häälkäsklus "välja!" sinna juurde veel. Funkas mõne aja pärast küll.
Heli ütles …
Oot, kas siis kordepiitsaga või kuidas Sa käega tegid?
muide, häälkäskluste head mõju olen minagi märganud.Ja üldse - rääkimist... Kirju hobu on jube pire, ehmatab iga asja peale. Teda rahustab väga kiiresti rahulik kõne. Aga hetkel tundub temaga maastikule minek üsna lootusetu ettevõtmisena. Samas, kordel on ta väga tubli...ja tööle keskendunud.