Hobul putukaallergia?

Eile, peolt tulles ja hobusid koplist talli viies avastasin, et Theo oli puhta kuplas. Sääsed ja muud elukad olid teda ikka korralikult purenud. Mozartil seevastu polnud suurt mida viga... huvitav, kas sääsed eelistavad värskemat verd?:)

Igal juhul kimasin täna hommikul vara Kesko Agrosse (muideks, juba alates 08:00 lahti!) ja ostsin mingisugust jube intensiivse lõhnaga deodoranti neile. Kandsin selle hobudele peale, ent kuna Theo ei näidanud üles erilist vaimustust, siis tema sai oluliselt vähem sissemöksitud. Täna õhtul - taas Theo punne täis. Ja ikka üsna palju... lisaks leidsin mõlemal puuke.
Huvitav, kas see on mööduv näht... umbes nii et, kujuneb immunsus suveks? Või mis oleks hea vahend sääse jm putukate peletamiseks? Parmud ju samuti peagi kohal...

Täiendatud: Aibolit käis ja hobudel sai tehtud teistkordne teetanuse ja gripi vastu vaktsineerimine. Samuti said mõlemad ussikuuri.


Kommentaarid

Regly ütles …
Kusjuures mina tean hobuseid, kellel seoses suvega tulevadki kaelale sellised kuplad ja ära lähevad alles sügise saabumisega.
Me nimetame seda päikeseallergiaks kuna see päikesega tuleb, kuid tegelikult ma ei tea, millest see tuleb.
Heli ütles …
Ise kahtlustan kah siiski allergiat.. kublad ilmusid pärast Havensi müsli manustama hakkamist. Täpsemalt: andsin kaera segatult purustatud odraga. Lisaks veel liitri jagu Havensi müslit. Hijem lugesin, et oder on ka Havensi segus sees... Igal juhul püüan kogust vähendada ja vaadata kas mõjub...
Kristhel Vaht ütles …
hmm. Meil on kah tallihobustel seda olnud, aga mitte suurel määral. Suhteliselt vähe õnneks. Mõni kupp siin-seal. "Targemad" räägivad, et see on parmudest & muudest mutukatest, rohkem ei oska midagi arvata/uskuda.
Kusjuures osad asjad mida peale piserdada/määrida, pidid asja hullemaks ajama!