Mozarti edusammud


Ei oskagi nüüd öelda, kas spetsrautus, dr Aiboliti soovitatud liigesteravim, Mari abi liigutamisel või kosutavam toidusedel on põhjuseks asjaolule, et Mozart on vähem kui 2 nädalaga teinud läbi märgatava muudatuse.
Keha on läinud pisut ümaramaks, ent eks ta selline kebjakas sportlane ole ja jäägi selleks. Peamine on aga liikumine - kahel järjestikusel päeval on ta kordeaias näidanud selliseid allüüre, mida julgesin küll vast alles paari kuu pärast loota - isegi galopile mindi ja mis peamine - ta ise nautis liikumist. Seda oli kogu ta olekust näha. Ja kondid ei naksu enam üldse! Mariga olime mõlemad imestusest oimetud:) Mulle puges vargsi isegi pisar silmanurka suurest õnnetundest! Aga no abilisega on mul ikka hirmsasti vedanud - ise olen hulgaliselt kindlustunnet juurde saanud ja hobud on märgatavalt arenenud. Tõeline õpetaja!
Mari oli võtnud vaevaks mu Haapsalus käimise ajal Mozartile väike duši all käik korraldada - ütles, et uskumatu kui palju tolmu ja kreemide saasta ühest valgest hobusest välja tuli. Ime üldse, et ta valget tooni veel näitas! No praegu on "härra" suisa säravvalge.
Tänasel õhtupoolikul treenisime vaid Theod, sest avastasin Mozarti kapjade puhastamise ajal, et tagumise kabja raual nael ära tulnud. Reimo lubas paari päeva jooksul läbiastuda ja kinni kopsida - ehk nii kaua veel ära ei kao. Pärast trenni lubasime mõlemal hobul korraks Mari märale "tere" öelda ehk siis pisut ninapidi nuhutada. Theol ikka täku hormoonid möllavad veel ja seetõttu piirdusime põgusa tutvustamisega ning jätsime mära koplisse rohtu nosima. Ise suundusime poistega väiksele jalutuskäigule metsa. Kohe on näha, et Mozart tunneb end pisut ebkindlalt tihnikus - sõõrmed lähevad puhevile ja tõmbub pingesse. Eks tule tasapisi harjutada - seekordseks tasuks olid tihnikus kasvavad mahlased rohututid, mida mõnuga sisse ahmiti. Autosid seevastu ei pelga kumbki - erilist huvi ilmutavad nad minu auto vastu - olen paar korda kopliservas kinnipidanud ja neid patsutama läinud.
Tea, kas mõtlevad et tegu omalaadse hobuga? Raudruun ja hobujõud - täiesti olemasolev sõnavara ju...



Kommentaarid