Suvi!

Vaatamata jahedatele ilmadele on õues suur suvi! Hobud on hädas satikatega ja ega koertelgi lihtsam ole - päikesepaiste roiutab neid ja paneb aeda kraapima hiigelauke. Õnneks on mu koerad aastatega ära õppinud, kuhu on sobilik auk kaevata ja kuhu mitte. Ent mõned suvelilled toodi ohvriks ka tänavu.

Theol oli kabjamädanik. Tuli ühel õhtul tugevalt esimest jalga longates koplist, pea norus ja saba sorus. Helistasin dr Aibolitile ja kirjeldasin, et sõrgatsis ei pulsseeri, silmaga nähtvat paistetust pole, liigesed kuumad ei ole, hobune kapja maha toetadat ei taha  ning ta arvas kohe, et tegu on kabjamädanikuga. Urmas tuli, võttis raua alt  ja esimese värkimistõmbega hakkas mäda erituma. Ihtüoolisalv kanalisse, raud tagasi alla ja oligi probleem lahendatud. Theo kappas juba paari tunni pärast muretult ringi.

Madli tegi Poolas suuri tegusid ja Theo oli vahepeal puhkusel. Eile sai poiss igatahes kiita. Madli kasutab traavis parema kaela lõdvestamise eesmärgil ka šambooni. Mõjub hästi.

Mozart on tänavu kuidagi eriti kabe! Havensi Slobber Mash hoiab teda normaalses konditsioonis. Nii suurt kõhnumist nagu eelnevatel suvedel, pole veel tulnud. Kui juulikuus palavaks läheb ja parmud välja ilmuvad, siis kopeldan neid nii ehk naa öösiti ja päeval saavad kõik 3 hobu tallirežiimil olla.

Elton BAff on ääretult tore hobune. Hetkel on ta allrendile antud ja võimalik, et mingist hetkest viib rentnik ta mõnda linnatalli. Millest on ääretult kahju, sest minu arvates on ta üsna tundliku natuuriga. Meie juures on ta Mozarti ja Theoga üsna heades suhetes ning kõik 3 saavad karjas kenasti hakkama.

Mul hakkab 20.juunist puhkus ja plaanis on igapäev ratsutama hakata... no ok, vähemalt üle päeva:). Eks näis, kas ja kui palju õnnestub sõna pidada.

Kommentaarid