Elust talvel

Suure külmaaja elasid hobud probleemivabalt üle. Pisut rohkem joodi vett, ent muid muudatusi ei täheldanud. Theo kapjadesse on väiksed lõhed tekkinud, ent ilmselt on need pindmised. Märkasin, et Madli oli toonud kabjasalvi - ju siis on vaja praegu pisut pintseldada. Mossule hangitud 300grammise voodriga Eskadroni tekk osutus väga heaks. Theo pidi veel vana tekiga läbi ajama. Õpetuseks ja teadmiseks kõigile - täiesti mõttetud on need talvetekid, mis ei ole tehtud vetthülgava pealmise kattega. Pruugib vaid lumesadu tulla ja hobune on märg. Seega - tuleb osta üks ja korralik. Eltonile tõi perenaine Masta teki, mis tundub samuti super olevat. Hinna poolest vist isegi pisut soodsam kui Eskadron (maksis 70 €).
Madli on käinud vähemalt paar korda nädalas Theod liigutamas. Tulemuslikult! Nad töötavad peamiselt suures koplis, kus teevad volte ja suunamuutusi. Ilma libisevata ja enamasti õnnestub tal hobune ratsmesse saada. Traavis on nad juba väga ilusad ümarad kohati. Galopis on samuti esijalgade töö aktiivsem, tagajalgadel veel arenguruumi. Kuulekus ja head kombed tunduvad ka juurduvat.
Eks Theo ole ikka paras frukt. Vahest mängib Madliga peitust, peites end koos traavliga end talli nurga taha. Aga Madli ei lase tal endale pähe istuda. Minu arust sobivad nad hästi ja saavad suurepäraselt läbi.
Kui õhtud valgemaks lähevad, tahaksin ise samuti vaikselt sõitmas käima hakata. Praegu pole tõttöelda üldse selga saanud. Ekstreemsed ilmaolud ja nädavahetusse kogunenud askeldused pole mahti andnud. Aga kevadel ehk uue hooga!?
Muud eesmärgid seoses Theoga... - võimalik, et nad kevadsuvel Madliga mõnest võistlusest osa võtavad. Võib-olla isegi kergema skeemi sõitmisel. Eks näis. Pöidlad pihus!

Kommentaarid