Mozart - suvi 2011

Kui temperatuur kruvib 25 kraadi lähedusse, olen hobud päevaseks ajaks koplist ära toonud ja jahedasse talli paigutanud. Nad tulevad heameelega, sest öine võitlus sääseparvedega on neid kurnanud ja parmude eest on ju hea tallivilus pikutada...
Suurim põhjus boksipuhkuseks on aga Mozart, kes igal suvel päiksekuumuses "lahjaks" ja otsa jääb. Tema preist olen nüüdseks jagu saanud - tundub, et tegu oli eelkõige toitumishäirega. Niipea, kui ta kuiva heina ja müslit (Havens Reform) hakkas saama, taandusid ajapikku ka kärnad. Ent nii jubedat preipilti kui tänavu, pole tal enne olnud:(  Üks tagumistest jalgadest on siiani pisut jämedam ning nahk on samuti  salvidest "kõrvetada" saanud. Aga ei julge suurt midagi sinna panna. Aibolit temaga eriti tegeleda enam ei taha. Teatas lihtsalt, et kõik kärnad tuleb eemaldada ja that`s all. Aga need tulid ju kohe tagasi... Ok, ei taha sel teemal pikemalt peatuda. See selleks.

Igatahes on mu Mossuke elus ja enam-vähem tervise juures. Saab ise koplisse ja tagasi ning vahest teeb teistega ja kiiremaid galopituure. Muret teeb vaid tema lahjasus. Teiste hobuste kõrval on ta ikka saledam:) Nii kondine õnneks mitte, kui eelmisel aastal, sest ta saab piisavalt boksipuhkust. Tabasin ära, et temast ei ole 24/7 koplirežiimil olijat. Päeval on tal kuiv hein ees (sööb heameelega) ja 2 x 1 liiter saab müslit. Öösel koplihein. Kuidas teda paksemaks sööta - minu mõistus ei võta:) 
Vot selline poputamine siis Mozartiga. Aga ta on seda vaeva väärt:)

Kommentaarid