Kevadhooaaeg

Olin oma hobudes ja koertest 10 päeva eemal. Tänu Kurtna tallidele sain endale lubada luksust sõita suusareisile ilma, et oleks elukate pärast pidevalt muretsema pidanud.
Seekordne treikusse panek oli Theole taas teistsugune - ees ootas Mozart, kes läks oma vahekäiku ludinal sisse. Theo püstitas isikliku rekordi  - veerandtunnise kõhklemise ja taganemismängu peale asetas ta esijalad trapile - noja siis veeti oma suur kere üsna kiirelt vagunisse.
Aga noorhobu ilmekus on lihtsalt võrratu! See nägu ja ilme, kuidas ta läbi küljeukse minuga suhtles ja Mozartit uudistas! Hirvesilmad ja uudishimuga segatud põnevus!

Kurtnas kohtus Theo oma vendadega Thremothiga ja teise nime kahjuks ei mäleta. Oleks ta pisut kauemaks jäänud, oleks isa Thetfordiga kohtunud. Ants Sähka osales Thetfordiga eelmise pühapäeva võistlustel... Kurtnas tehti Mariti ja teiste poolt ka hobude kasukad korda. Mozart oli oma valget karvkatet kõvasti tuulutada lasknud:) Vaktsineerimised said Kurtnas samuti tehtud.

Aprilli suur sula ja niiskusest vettinud õhk pole Theo sugusele kerged taluda. On paremad ja halvemad päevad. Õnneks mitte midagi hullu. Miinuseks on ka see, et saepuru pole kusagilt võtta. Seetõttu on allapanu kombineeritud purustatud paberi ja põhuga. Kahjuks ei talu vmlt Theo põhku - see paneb teda köhima ja sama lugu ka Mozartiga.
Mozart ootab hetkel Aiboliti puhkuselt naasmist ja siis võtame ette teekonna opile.

Kommentaarid