Theo on töös

Käisin teda vaatamas kahel päeval jutti. Pühapäeval oli rõõm suur, sest poiss tundis mind kohe ära ja nuhutas, puges kaissu:)

Ta on silmnähtavalt alla võtnud. Kohe niipalju, et mures olen natuke.
Üheks allavõtmise põhjuseks on kõrvalkoplis indlev mära - Theo on pähe võtnud, et tegelikult on ta veel täkk ja käitus sellele vastavalt - ajas kõik oma koplikaaslased mära lähedusest eemalt ja galopeeris päevad läbi pikki kopli äärt.

Treeningutel pidavat ta ka üsna muretseja/pabistaja olema. Eriti maneežis. Nojah, maneež on talle suhteliselt uus kogemus - viimati oli ta seal 3 aastat tagasi. Õuetreening oli aga närveerimisvabalt läinud. Noh, sellega ta harjunud. Traavis pidi ta juba end kenasti lõdvestama. Galopiga on veel tegu. Aga üldiselt oldi temaga rahul - et tubli hobune, võtab õppust ja ei lollita.

Esmaspäeval viisin Theole träni (nagu koolipoisile ranitsasse:):

- puhastusvahendeid (harju)
- teise vihmateki
- tagajala bootsid XXL suuruses - isegi müüja ütles, et teil ikka peab väga suur hobu olema:), et ta enda luunukke ära ei peksaks tasakaalu puudumise tõttu
- uued päitsmed - sinised ja nunnud - muideks ,Horzes kaupluses Hipodroomil on häid allahindlusi ja kvaliteetseid kodinaid
- uue sadulavöö, sest 140 cm kummidega oli liiga suureks jäänud vastavalt Theo kokkutõmbamisele
- ussirohu (Ivermectin), mille talle kohe ka süstlast suhu pistsin

Nägin ka, kuidas Theo 4 karjakaaslasega koplis sobitus. Kihvt pilt. Üks hobu pani ta kohe paika - a la ära minu lähedusse väga tule. Talle vastati hüppe ja kiljatusega.
Teistega oli ta aga sõber. Eriti ühe koolisõiduhobusega - temaga ikka kudistati kaelasid vastamisi.

Ta maharahustamiseks otsustasin hakata Subli sööta Calm and Allergy Mix. Näis, kas on efekti. Perenaine söödab üleskosutamiseks paisustatud otra ja kaera.

Uurisin ka erinevatelt spetsialistidelt, et kas selline äkiline kõhnumine ikka on normaalne. Teiste hobuste kõrval nägi ta välja kebjakas - pikad peenikesed jalad, pikk kael ja ribid väljas...:(
Vastati, et kuna Theol on palju KWBN-i sees, siis jah - täisverelised on kerged kaalukaotajad kui stressis ja lisaks veel töös.
Musklisse on küll poisu hakanud minema, kael ja rindkere jne. Järgmine kord püüan ka fotoka ühes võtta.

Otsustasin ta juuli lõpuni jätta. Loodetavasti tegin õieti:)

Kommentaarid