Issanda loomaaed

Mu loomad elasid tuisu kenasti üle. Kui tuul tugevnes ja lumesadu aina tihenes, ajasin hobud talli ja lubasin ka Bonzo tuppa.

Kuna tormihoiatus oli antud, lasin toas olevad nõud vett täis niipalju, kui vaba pinda jätkus. Kaasa pani hobudele topeltkoguse heina ette. Lõime ka lõpuks viimased talliaknad ette ja õigesti tegime:) Lumi oli pärast tuisku isegi imepeenikestest pragudest sisse pressinud.

Theol oli 16.11-24.11 täiesti perfektne tervis. Eile aga täheldasin taas kõhuga hingamist ning tänaseks oli see süvenenud veelgi. Õhk seisab ja rõhud vahelduvad taas. Ühtegi ravimit ta hetkel ei saa. Vaid Tskonia astma I ja astma II leotist. Olen seda alates 20.10 manustanud ja mõju peaks üsna pea saabuma (2-3 kuu jooksul). Öösiti hoian tallis, ent uks on tema boksi juurest lahti.

Ometi-ometi. Tuisujärgsel päeval korraldati koos Mossuga selline lumemöllu etendus! Mozart suisa võbises suurest tahtest boksist välja saada. Hädavaevu kannatati päitsete pähepanemine ära. Noja kui siis lõpuks kohevatesse hangedesse sukelduti -. see pilt oli lihtsalt võrratu! Theo pikendatud traavis üle kopli libisemas ja Mozart galopis kõrval. Vahepeal püherdati mõnuga ja siis taas jätkati. Mozart näeb praegu imekena välja oma lumivalge pehme frakiga:) Kärpisin pisut ka ta lakka ja saba.

Ajal, mil Luxis olin, käis treener Theod vaatamas, olime kirjavahetuses. Ta rahustas ka mind, et Theo tunneb end päris hästi. Kohati olevat ulakust täis ja nii lihtne olevat teda ära hellitada, sest käekõrval on ta kuulekas ja tubli. Theo on temalegi hinge pugenud...

Haigusevabal ajal püüdsin teda liigutada, ent pisut teisel moel. Mängisime koplis ja ümber talli peitust. Porgandiga. Kui ta nõksu ära tabas, meeldis mäng talle väga. Niipea, kui porgand koos minuga ülesleitud, galopeeriti uhkelt eemale. Siis ma sain end taas "ära peita". See seisnes selles, et läksin kopli teise otsa, kükitasin maha ja vilistasin. Algul tuldi sammus, ent hiljem juba traavis:) Lõbu oli mõlemal laialt.

Bonzol on pärast Bibi lahkumist silmnähtav lähedusvajadus. Tuisuga kaasnes privileeg eluruumides viibimiseks:) Kui koos küdeva ahju ees istusime, poetas ta pidevalt oma suure koonu mulle sülle ja tahtis silitamist. Väga truult saadab ta mind tallivahelisel teekonnal. Hobud on temaga samuti harjunud ja kui neid talitan, siis lubatakse Bonzo suisa boksi. Vahepeal soovis ta väga Mozarti poolt laialiloobitud kaera-müsli segu boksipõrandalt lakkuda. Kaukaaslane-vegetaarlane?:)

Kommentaarid