Sadula passimine


Päevakorda on tõusnud sadulaost Theole. Kerge ülesanne see pole, sest Eestis tundub valik üsna väike olevat. Sadulat tuleb jus ilmtingimata proovida ehk passida. Noorel hobusel on eriti oluline, et sadul oleks võimalikult mugav ja istuks talle kui valatud. Samas... on kvaliteetse sadula hind kõrge. Hea oleks, kui sadulal oleks tellitav raam - noore hobuse selg veel arenemas ja muutumas.


Kuldsesse Ratsusse helistades sain teada, et sünteetiliste sadulate hinnad on jah, 2500 kr, ent uue tellitava raamiga nahksadula hinnad (üldsadul Prestige) algavad 15 000 kroonist. Minu jaoks on see liiga kallis. Huvitav...kevadel, kui uurimas käisin, teatati hoopis teised hinnad - et 8000 krooniga saab korraliku uue sadula...


Niisiis, hakkasin uurima ka muid võimalusi, treener rääkis häid sõnu Härma Kaubahoovist Pärnus. Ise olen käinud näppimas ka Kesko-Agro Winteci sadulaid. Sealsed üldsadula mudelid on eriti kerged, õhkpadjaga ja samuti tellitava raamiga. Pealegi, Theo on treeneri Winteciga sõitnud ja talle sobis see ülihästi. Ratsanikule sobib samuti hästi - hea kerge käe peale võtta ja sadula säärekohad on pööratud nahast, seega libisemiskindel, hea jalga paigal hoida (tasakaal!). Hinnad 9000-12000 kr.


Ostu sooritada pisut ebamugav, sest passimisteenust neil pole. Tuleks jätta sadula raha panti ja sõita testima. Hetkevalik on selline, et kõik sadulad on musta värvi, aga nii suure ostu puhul tahaks siis juba tumepruuni. Tellida saab, ent tellimuse täitmine võtab 1 kuu aega.

Siiski tundub see hetkel parim variant. Kui kellelgi on uue sadula ostukogemusi, oleksin väga tänulik, kui jagate neid:) No ja muidugi tahaksin ka sama värvi jaluserihmasid ja turvajaluseid:)

Kommentaarid