Tinnu


Veetsin mõned head päevad koos Pöial-Liisiga Vändramaa metsade vahel ringi rännates. Kusagilt on meelde jäänud, et seal piirkonnas on ~1700 ha-d metsa. Usun sellesse fakti:)

Kersti kari oli saanud täiendust väikse muulapoisi näol. Teadaolevalt seni ainus Eestis. Isegi Kanal2 ei pidanud paljuks seda väikest imet jäädvustama sõita. Eks elu näita, mis hobueesli hakatisest saa. Nähtu põhjal võib järeldada, et tegu on üpris hüperaktiivse selliga.

Mulle ja Pöial-Liisile hakkas aga väga meeldima raskeveo mära Tinnu. Niina ehk Tinnu on ~20 aastane ja pärit Kohtla-Järve kandist. Tõeliselt kaunis ja suursugune hobune. Paraku on ta inimeste suhtes üsna umbusklik ja tõrjuv. Talle on omal ajal kõvasti liiga tehtud. Sellest räägivad lisaks pidevale kaitsehoiakule sügavad armid nii kõhu kui ka tagumiku piirkonnas. Tänu oma võimsale kogule on ülejäänud kari võtnud tema suhtes väga respekteeriva hoiaku. Tinnu on see, kes saadetakse esimeste seas "asja uurima". Kui on võõras lõhn, võib Tinnu rünnata (hammustada). Pöial-Liisiga püüdsime karja sees ringi liikuda nii, et varjusime Tinnu eest teiste hobuste taha:) (Pöial-Liisi tarkus).

Nende päevade jooksul, mil Vändramaal olime, püüdsime Tinnuga kontakti saada. Tundus, et pisut see isegi õnnestus. Viimasel päeval ei kippunud ta enam näksama, hoopis nuhutas üle kopliaia meid pikalt ja põhjalikult, ettevaatlikkust mitte minetades.

Näis, kas õnnestub sügiseks Tinnuga sõbraks saada. Vähemalt niipalju, et ta meil oma lakka lubaks sugeda:)


Kommentaarid