Theo galopitund


Äraolekul olid treener koostöös Mariga Theo treeningkoormust tõstnud, kuna ta vastupidavus ja lihaste olukord seda lubavad. Treeningud viidi läbi nädala jooksul ja tänast arvesse võttes suisa neljal korral.

Selline meetod, kus kogenud sõitja sadulas ja treener "maa pealt" juhendamas, on ratsastuse viinud taas sammu võrra edasi. Mulle kui kõrvaltvaatajale ja algajale, on ülikasulik kuulata nii treeneri kommentaare/õpetussõnu, kui ka jälgida Mari sõitu. Püüan tulevikus ise samuti fokusseeruda rohkem käte ja jalgade asendile. No ütleme nii, et sellise istakuni nagu Maril, on mul veel pikk maa ja ega ma enne eriti Theole selga ihaldagi, kui hobul endal tasakaal käes. Sellega tal veel pööretel tegu.

Kavalette oleks samuti vaja, et jalgu õpitaks ülespoole tõstma. Praegu kipub ta aeg-ajalt kivikeste või ebatasasuste otsa koperdama.

Täna aga oli suurpäev nagu pealkirjastki järeldada - Theo esimene galopp koos Mariga ehk ratsanikuga. Alguses oli tal pisut tegu käsklusest arusaamisega, jalatõstele ta igatahes pihta ei saanud. Mõned tagant üles viskamised tehti seetõttu. Tänu treeneri maapealsetele käsklustele
saadi aga paari üritamise järel soovist aru ja kena vetruv galopp tuli välja:)
Mari kommentaar oli, et hästi mõnus ja ühtlane allüür. Homme õhtul toimub taas trenn. Töövõidud pärast 3-kuulist ratsastusperioodi on igatahes suured. Treener kiitis eriti Theo seismist. Pärast märguande andmist teeb ta seda üldjuhul koheselt, viies mõlemad tagajalad kohakuti. "Täisverelise geenid", muigas treener.

Treeneri soovitusel tegime Theo jaoks uue jooksukopli talli lähedale koplisse. Osalt seetõttu, et oleks vaheldust ja teisalt on see hea võimalus Theod ja Mossut eraldada. Mozart puhkab treeningu ajal boksis jalga. Absoluutselt rahulikult ja mõistvalt, muide. Ravirautuse ja uue rohuga (väike doos finadyli üle päeva) koostöös on ta tervislik olukord ka paranenud. Longe ilmneb vaid pärast boksis pikutamist. Koplisse jõudnuna astub ta juba täiesti sujuvalt. Mossu püherdab ja magab pikali - need märgid rahustavad mind:)

Uskumatu, aga kõik hakkab kuidagi paika loksuma...



Kommentaarid