Hobuste massaaž

Üks on kindel - nn läbisõidetud õlgadega hobustele massaaž vastunäidustatud pole. Pigem tuleb see siiski kasuks. Mul on veel pisut vara hõisata, Mozart on nüüdseks läbinud kokku 2 seanssi (kokku ilmselt 5 korda), ent väiksed paranemise märgid juba on.

Lisaks on Mari aidanud teda peaaegu igapäev liigutada (samm, kerge traav ja isegi pisut galoppi). Tulemuseks on see, et olen taas hakanud FB pulbrit üle päeva andma. Vaatame, ehk pikendan intervalli veelgi. Hobu on hulka aktiivsem, hommikuti boksist väljudes, tõsi küll, ikkagi kange, ent longe on paranenud.

Hobuse massaaž on üsna muljetavaldav tegevus. Ülle on (taas!) väga õbluke naisterahvas. Jalgade venitused nõuavad väga head füüsilist vormi, sest aeg-ajalt kipub hobu tasakaalu hoidmiseks inimeselt tuge otsima:)

Venitusi ei tohi mingil juhul teha külmalt, eelnevalt lihaskondi läbimasseerimata. Tegelikult ei soovita üldse ise "mudima" hakata. Massöör teeb seda süsteemselt ning asjale teaduslikult lähenedes. No näiteks ainuüksi hobuse näos on 13 lihasgruppi. Ülle mõjutab haigeid kohti akupunktuuri abil. Avastasime ka kõige "kangemad" kohad -esijalgade sõrgatsiliigesed. Sealt oli Mozart praktiliselt liikumatu. Paari korra võimlemise järel liikuvus pisut suurenenud küll.

Väga efektne vaatepilt on sabavenitus:) Selle abil venitatakse seljalihaseid. No ja muidugi jalgade sirutamine/venitamine ette ja taha, seegi paras tsirkusetrikk.

Igatahes hobu naudib enda kallal toimuvat nagu inimenegi masseerimise ajal. Silm kipub vägisi kinni vajuma ja aeg-ajalt tuuakse kuuldavale mõnuohkeid.

Kommentaarid