Theo 3. tund

Alustasime väikses koplis, Mozarti sulgesime taas talli selleks ajaks. "Hüüdmised" on jäänud kõvasti harvemaks võrreldes esimese tunniga. Seekord lisasime valjastele lisaks uue elemendi - ratsmed. Täiesti rahumeelne reageering Theo poolt.

Peamiseks vaatlusobjektiks võttis treener Theo pea. Harjutuse lõpus, seisma jäädes õpetati hobust pead alla langetama, et niimoodi lõdvestuma õpiks. Paari pikema mõtlemishetke järel jõudis asi kohale:) Pea langetati kenasti alla.
Väike trikk tehti Theo poolt ja seeläbi tuli välja ka esimese treeningtunni didaktiline väärtus;-) Nimelt tegi treener sääre eest äraasteid vasakule poole. Seejärel küljendamist ning siis soovis, et Theo traavile tõuseks - pisut keerulisem kombinatsioon tekitas hobus hetkeks protesti. Pea aeti selga ja korraks tundus, et nüüd tõmbab end taas lahti, aga sealsamas käis temast läbi väike nõksakas - meelde tuli! Niimoodi ei tohtinud ju teha!:)

Umbes 15 min järel siirdusime kordeplatsile. Mina koos Mozartiga väljaspool aeda ja treener koos Theoga sees. Palusin abikaasal kordeplatsi ümmarguseks toksida. Treener soovitas, kuna kurtsin talle et kordel kipub hobune ühes nurgas alat seisma jääma. Noh, mina oma oskamatusega ju tegelikult tekitasingi hulgaliselt valesid emotsioone, mida nüüd treener püüab väljaravida...
Korderingis tegi treener koos Theoga esmalt sammu, siis palus käskluse peale traavile tõusta, taas sammu - käekõrval ka traavis pead allapoole viia, sammus samuti. Kena kontakt on tulnud - hobune sammub kenasti käskluse peale treenerile vastu jne.


Tõdesin treeningu lõpus, et mul peab ikka natsa vedama ka - leida niis sobiva metoodikaga treener oma kodukoha lähedusest... olen ülirahul, sest silmaganähtavad tulemused on iga treeningtunni järel. Theol on tekkinud positiivne uudishimu inimese vastu. Kommunikatsioon on hakanud toimuma:)

Täna tegelen peamiselt Mozartiga... et ta end eemalejäetuna ei tunneks. Theo juba ülbitseb küna juures ning ajab teda minema. Kevadine võitlus karjajuhi koha pärast?

Kommentaarid