Tervis

Kas tõesti on tegu 40.a piiri müstilise ületamise või siis juhuste kokkulangevusega? Nimelt on mind sel aastal asunud kimbutama mõned tervisehädad, millest enne aimugi ei olnud....

Enne aastavahetust tabas mind näriv käenärvi põletik küünarliigese piirkonnas. Alguses mõtlesin, et see hobustega kukkumise tagajärg. Kuna see vältas pikka aega, siis otsustasin arsti juurde pöörduda. Tabletikuur ei aidanud, tuli välja et tegu on "hiirehaigusega". Kuuldes, et ma igapäevaselt pikemalt arvuti taga, ähvardas arst vägisi käe kipsistada:) Et vähemalt 1 nädal peaks olema käsi täiesti rahus. Noh, mul sellist võimalust sel hetkel ei olnud - kipsis käega on tallis toimetamine üsna komplitseeritud. Panin kõik lootused Tenerife puhkuse peale - õnneks aitas tõesti. Tänaseks on valu taandunud. Püüan ka paremat kätt rohkem säästa ja jagada koormust paralleelselt vasakule...

Paar nädalat enne Tenerifele sõitu jäin üpris tõsisesse hingamisteede haigusesse - bronhhidest kuni kurgupõletikuni välja. Santi olekut, mis sellega kaasnes, pole mul viimastel tükk-tükk aega esinenud.

Noja täna olen üsna liikumisvõimetu taas:) Juba paar päeva piinasid mind kerged valud vasaku ristluu piirkonnas. Tuttavad ja kolleegid arvasid, et tegu neerudega. Eile õhtul oli valu ikka väga tuntav juba - kui Mozartil kapju puhastasin, tundsin kuidas "neer" või mis iganes muu elund kriipivalt märku andis. Täna olengi peamiselt horisontaalis ning püüan tööasju kuidagimoodi voodist ajada:) Perearsti korraldusel saatsin analüüsid ja joon vastuse saabumiseni neeruteed. Õnneks olin eile töölt tulles nii taiplik, et käisin seda apteegist küsimas. Kirjeldasin apteekrile oma häda ja palusin õhtuks mingit esmaabi. Kell oli juba palju ja perearsti visiidid lõppenud. Õnneks olid väga armsad ja kaastundlikud farmatseudid ja soovitasid mul kohapeal hüpata:) Et kui tunnen valu, siis on neer. Tundsin ja kuidas veel:)

Guugeldasin õhtul neerupõletiku kohta ja sattusin Luule Viilma saidile. Selline põhjus siis mu haigusel, juhul kui kahtlus diagnoosi leiab.... Kes teab, ehk vastab isegi tõele? ...

Ehh, ja järgmisel nädalavahetusel sain just eratreeneriga kokkuleppele et alustan taas ratsatundidega. Ehk saan ikka hobuse selga ronitud selleks ajaks.

Kommentaarid

helle ütles …
Oled lihtsalt külmetanud ja immuunsüsteem on pika vinduva sügistalvkevadega nõrgenenud. Pole siin mingit nõidumist. Mine räägi perearstiga! Äkki aitab välja!
Anonüümne ütles …
Olen selle hullu tõvega ilma ühegi sümptomita peale superkõrge palaviku päevapealt haiglasse tilgutite alla kukkunud ja õnneks selle välja ravinud, kusjuures arstid ei suutnudki ühtegi silmaga nähtavat põhjust välja leiutada. Aga sain hiljuti veidi targemaks selles suhtes, seega suhtleme privas edasi. Viilma selgitusi on küll hea teada, aga ainult meditatsiooniga vist ikkagi sellest põletikust lahti ei saa...Hoia end!
Heli ütles …
Tänud sjgelle ja naine, head soovituste eest! Kuna õhtupoolikul läks valu hullemaks, siis jah - pean täna kindlasti perearstiga kohtuma. Eile sai vähemalt analüüs juba laborisse saadetud.