Shower ja House of Games

Raadio Mania sünnipäeva raames astusid Rock Cafes üles tõelised Eesti metal hiiud:)
Shower`i algkooosseisust olid küll järgi vaid grand-old trash-man Tamur Marjasoo ja bassimees. Kunagise startrummari Ardo Põder`i oli väljavahetanud Atso ja teise kitarristi Toomas Vanem`a - 8-keelse kitarri keevitamise oskusega Karu:).
Kahju, muidugi et Ardo Põtra näha/kuulda ei õnnestunud. Mõningate väitel olevat ta esinenud möödunud aasta detsembris ja üldse mitte halvasti. Atso on küll vägev, ent hakkab juba häirivaks muutuma ühe ja sama trummimehe ekspluateerimine metalli viljelevates bändides... Kes vähegi vägemavamat topeltbasstrummi soundi tahab, kasutab Atsot. Aga muidu oli Shower heas vormist, ilmselt oldi vaeva nähtud tempode ja kokkumängu osas, ei tuldud niisama lavale kokku, et vaatame mis saab:) Mulle meeldis juba 15 aastat tagasi Tamuri diskreetsed ja inisevad kitarrisoolod muu kõmaka taustal:) Sama tase. Igal juhul püüan neid uuesti tabada - värskelt ja toniseerivalt mõjusid Eesti kommerts-, folk- ja muu metallipahna seas.

House of Games oli suures osas pettumus kahjuks:( Sellise muusika viljelemisel on olulised kihvtid pikad juuksed ja üle keskmise vokaalsed võimed. Ütleme nii, et eile olid ainult Eriku kihvtid pikad juuksed:) Erik oli pikka aega minu jaoks Eesti rockihääl number 1. Ma ei saanudki aru, milles asi - kas kehvalt keeratud soundi või millegi muu tõttu, ent laul ei pääsenud üldse esile mattudes suhteliselt tavalisse, isegi igavasse metal-soundi. Võib-olla olen veel liigselt reisil kuuldud kitarrist/laulja mõju all... Aga jah, miskipärast lootsin ja ootasin neilt huvitavamat kontseptsiooni:)

Esinesid ka muud bändid, aga nende suhtes mul huvi puudub (Sõpruse puiestee, Kolumbus Kris ja keegi veel). Pilet 250.-, rahvast oli suht hõredalt, kemmergus paber otsas ja abikaasa haises suitsuruumist väljudes nagu oleks öö sigaretituhas mööda saatnud. Niiet - täpselt see, mida vaja:)

Kommentaarid