Puhkus...

Mul on nädalake puhkust enne uuele töökohale siirdumist ja arvake ära, mida ma teen?Tööd, otseloomulikult... :) Võtsin vastu "väikse" lisatöö, nimelt tarkvarajuhendite kirjutamise. Olen testkeskkonnaga ühenduses remote desktop abil, mõtlen sünonüüme verbidele "siirduge", "pöörduge", "järgnevalt liikuge", edin screensote ja kirun endamisi oma otsust. Õues on helevalge, mõnus oleks hoopis hobudega lumes sahistada ju.


Tegelikult on juhendite tippmisega saadav lisateenistus seotud järgmiste planeerimata väljaminekutega. Nimelt, on mul ikka kindel plaan hakata veel selle aastanumbri sees Theo ratsastamisega tegelema. Hobufoorumis teema välja hõigates, leidsin et kulutused tulevad üsna soliidsed. Eelkõige seetõttu, et ei tahaks teda saata "suurde talli". Esiteks, hingamisprobleemi pärast, mille ta hiljaaegu üle elas ja teiseks, kindlasti Mozarti pärast - no üsna suurt ümberkorraldust nõuab Theo asendamine mõne teise hobuga ja muidugi ka transpordi organiseerimine ja muu kammajaa, mis sellega kaasneb. Hetkel ei kujutagi ette, kuidas Theo treilerisse saaksin... suure kisaga ilmselt. Fakt on aga see, et ka seda tuleks hakata harjutama. Vahetan töökoha ära ja siis....:)

Ühesõnaga, kaalusin erinevaid variante ja leidsin siiski, et parim lahendus vähemalt esialgu, on eraratsastaja leidmine. See pole üldsegi lihtne, nagu arvata. Hinnad on suht laes, profid tahtvat tunnist 500 kr saada ja see ei andvat garantiid, et hobusel kogu koolitusest "katus ära ei sõida". Samas, teema foorumis väljaõigates, sain mitmeid häid pakkumisi ja kontakte. Seega kaldun arvama, et infopuudusest tingituna võib teinekord maksmistega rappa minna. Loll pole mitte see, kes küsib vaid kes maksab, eks ole;-)
Nagu iga hobuomaniku, nii ka minu jaoks on rahast olulisem inimese leidmine, keda saaksin 100 % usaldada ja kes hobule liiga ei teeks. Kes näeks temas eelkõige looma oma omapäradega, mitte stamptöövahendit, kellele igahinna eest sadul selga saada. Nii et jah, järgnevad kuud kujunevad Theole üsnagi saatuslikuks - ratsastamine on oluline samm hobuse elus. Määrab ära edaspidise sõidulusti ja usaldusvahekorra inimestega.

Aga juhendid jah, suht naljakas töö... umbes nii nagu kirjeldaksid nina nokkimist hillitsetud sõnavalikuga... topelklõpsake tööakna avamiseks, otsustage valikmenüü abil... ;)

Kõik ettepanekud juhendi sõnavara täiendamiseks on oodatud...


Kommentaarid