Reedene torm ehk minu kallis maaelu vol2

Kogu nädalavahetuse veetsime internetivabalt, kuna reedene torm väänas wifi taldriku valesse suunda. Minu kui netisõltlase jaoks, oli see raske katsumus:) Paar korda päevas ikka kiigata vaja või siis mingit fakti otsida... või näiteks, kuidas täpselt bubertit teha (Sjgellle!). A katusele olukorda uurima ei jaksanud meist kah keegi ronida.

Aga torm oli vägev! Juba pärastlõunal, umbes kolme paiku, pidasin targemaks hobud sisse kablutada - tekid olid neil küll üll, ent tormi undamine oli nad parasjagu ärevaks teinud, vihm piitsutas samuti järelejätmatult. Abikaasa alarmeerisin töö juurest appi, kuna hobuste söödalt hakkas kate vägisi ära lendama. Jah, kuna talvel on hobudele vajalikku kvaliteetheina suhtkoht raske leida (vähemalt eelmisel talvel olime hädas), siis tellisime seekord kogu heinalaadungi korraga. Kokku siis 30 tk 300 kg-st heinarulli. Üks hobune sööb keskeltläbi 20 kg heina päevas... Heina ladustasime talli kõrval asuvasse müürivahesse, ent katuse asemel olime sunnitud koormakilet kasutama. Noh, olime kõikidesse aukudesse kinnitanud tuhaplokid. Tuli välja , et tuul on neist tugevam, sest kinnitusnöörid olid juba lahti rebitud. Turnisime siis oma tund aega mööda palle, kilet uuesti peale vedades ja nööre traatide vastu väljavahetades. Jube tuul ulus kõrvus, tõeline looduse stiihia! Aga hein sai päästetud:)

Ja mis veel... jube vandeseltslaslikult tundsime mehega... ühise ürituse eest väljas ju! Igal juhul pärast põrutasime linna pidutsema, mina küll algselt oma seltskonna ja tema omaga, ent lõpuks kohtusime ikka. Kõik on hästi habras, aga siiski on.

Kommentaarid

helle ütles …
Kas tegid pärisbubertit või seda teist, põhimõtteliselt mannaputru munaga?
Meil küll reedel niisugust tormi polnud. Natuke rohkem tuult ja palju vihma, tavaline sügisilm. Pärast kuulsin, et isegi laevad põrkusid merel kokku ja puud murdusid kui pliiatsid.
Eks Eesti on ju nii pikk ja lai, et siin esinevad suured kliimaerinevused :D
Heli ütles …
Ma ei teagi, millist:) Tegin niimoodi mälu järgi nagu Sinu blogisabast mäletasin- lõin munad lahku ja siis valge vahustasin ning segasin kõige lõpus. Hea kohev ja õhuline sai küll!

Ümbruskonnas (Harjumaal) ringi sõites, nägin ikka mitmes kohas tuulemurru puid, juured kurvalt taeva poole upakil:(
helle ütles …
Bubertist veel. meil kodus tehti nii, et jagati jahu ja manna pooleks, ja siis lisati tasakesi segades piima sisse, et ei läheks klimpi.
Buberti tegemisel pidi abijõude olema, sst keegi pidi samal ajal munadega tegelema.
Mul tuleb tütar koju, siis teeme tavaliselt seda lihtvarianti(ainult mannaga).
Eelnevast tundub, nagu ma olksin suur gurmaan ja kokkaja, tegelikult mitte. Elan üksi ja ei viitsi üldse söögitegemisele aega kulutada. Ainult nädalavahetustel.
Heli ütles …
Sjgelle, mina jahuga ei teinud, ainult mannaga. Niiet, arenguruumi veel on:) Kokkamise suhtes pean tunnistama, et ka minul kipub see katsetamise-, tegemiselust vaid nädalavahetuseti olema. Argipäeviti kokkab tavaliselt abikaasa - talle meeldib ja kukub ka väga hästi välja.
Anonüümne ütles …
Armas Metsapiiga, mmm... pubert... üks meie pere lemmikutest... vahuline ja õhuline... maasikatoormoosiga... Kui mul köök valmis saab, siis teeme seda koos;) Ja veel palju muudki:)Mul tuli praegu, kontorilaua taga isu hoopis omatehtud tseburekkide järgi:) Sain selle "pisiku" ukraina juurtega õe ämma käest. Mmmmhh... samas... võime teha ka seda mu poolikus pahtlitolmuses köögis ajutisel (ihihii, kõige kindlam asi siin ilmas) pliidil:)Mu piigad ütlevad, et iga toit on hea, kui sinna sisse panna armastust, et kurva ja kurja tujuga ei tohi kööki minna.. et see ongi hea söögi saladus. Võt munad õpetavad kana. Ruum pole oluline.

Aga see su postituse viimane lause.. et habras... mul on tunne, et peame lähimal ajal taas kokku saama, sest miljonükssada asja on rääkimata. Ja pilvedelt alla toomata. Või on ise meetrijagu maast kõrgemal olles vaja neid hapraid hetki püüda ja hoida ja kaitsta ja tugevdada... Et sügistormid ei saaks midagi laiali kanda:)
Sinu Pingipoolik
Heli ütles …
Tseburekid....nämm. Jällegi ei mäleta, mil neid õigeid viimati sai söödud. Krt, paljusid asju pole nagu viimasel ajal teha saand... Peab netisoleku aega tõsiselt piirama hakkama ja püüdma rohkem hakata reaalsusega kohanema/taasavastama.

Aga teeks üsna pea ühe saunaka, mis arvad? Veinid ja igasugu saunakreemid on minu poolt ja Sina teed bubertit:)Või siis tseburekke? Ahh?
Heli ütles …
Ja veel, kallis pingipoolik. Aitäh õigete sõnade eest! Need kuluvad hetkel marjaks ära:)
Anonüümne ütles …
Anna märku, kui sauna kütte paned, olen kohal! Seni aga püüa kinni kõik päikselised hetked, sahista metsaveeres värvilistes lehtedes, ning salvesta seda tekkivat heli ja pilti pikkadeks sügisõhtuteks hinge soojendama:)