Hobuse unenägu


Hobud on juba kolmanda öö lageda taeva all veetnud. Osalt kuumuse tõttu ja osalt ka seetõttu, et mingil öisel tunnil kaovad kõik satikad ja vastikud vereimejad, kes nende rinnaesise ja kõhualuse kupla söövad.


Esimesel ööl olin nagu kanaema - panin kella 3-ks helisema, et lähen vaatan, mida teevad... Kerge udu oli, ööbik laksutas ja hobud nosisid rahulikult heina. Hommikupäikese ja putukate saabudes tuldi meeleldi jahedasse talli varjule, kus siis pisut kuiva heina haugati ja kaera krõmpsutati. Kupladele saialillesalvi peale - ja nägin, kuidas suksudel mõnust ja rammestusest silm kinni hakkas vajuma. Pikk öö selja taga ju.


Nad tukuvad ja magavad väga erinevalt. Theod olen mitu korda tabanud pesas pikutamas - ta keerab end pisut kerasse ja nõjatab pea jalgade peale. Selline armas pilt. Mozartit seevastu pole kordagi asemel lamamas näinud, kuigi hommikuti on selg reetlikult saepurune. Abikaasal seevastu ükskord õnnestus näha - Mozart pidavat magama nagu kutsu - esijalad ette sirutatud:)


Tšehhov teatas "Kolme õe" läbi, et "...kui mees filosofeerib, siis on see filosofistika või ütleme sofistika; kui aga filosofeerib naine või kaks naist, siis see on juba hobuse unenägu..."


Aga milline on hobuse unenägu? Keegi ju ei tea...


Kommentaarid

Anonüümne ütles …
yx asi mille sinu k@est teada sain - hobuzed ei magagi pysti. imestan j@tkuvalt selle yle...
Heli ütles …
Jah, ka mulle oli see uudis:) Eile, muideks magas Theo täiesti "jalad seinal" stiilis. Palav oli ja ta oli öö läbi õues olnud, eks ta oli siis omadega rohkem läbi:) Talli minnes korraks suisa ehmatasin, et äkki on haige...
Liana ütles …
Mina ka ehmatasin alguses alati ära, kui talli minnes lamavat Lõvi nägin, aga siis pisikese krabina peale oli kohe püsti:) Isegi koplis magas ükskord pikali, vares nokkis selja peal.
Heli ütles …
Millegipärast pole neid veel koplis magamas märganud... Kardavad? Seepärast lasengi nad enne ööd mõneks tunniks talli, kus Theo siis mõnuga end asemele viskab. Eile teatas abikaasa, kes nad õhtul koplisse viis, et Theo haigutas terve tee:)