Arsti külaskäik

Täna käis doktor Aibolit. Kutsun teda mõtteis nii, sest kohe esimesest kohtumisest alates tundus ta väga usaldusväärne ja ta kandis sellist otsmikult kinnitatud taskulampi. Täna kohtusime siis teist korda. Mulle kohutavalt meeldib kui inimesed kellaaegadest kinni peavad (ise patustan vahest). Mõlemad hopsid said teetanuse/gripi kompleksvaktsiinid (03.04).

Mozartile aga tehti üsna omapärane ja ebamugav protseduur - nimelt raspeldati hambaid. Nägin juba mõnda aega, et kaera nosides hoiab ta pead paremale ning vahest pudistab suuvahelt terad põrandale. Uurisin pisut hobufoorumit ja leidsin, et tegu võib olla hambasakkidega, mis suu hellaks teevad. Igaks juhuks palusin tohtril spetsvahendid kaasa võtta. Oligi probleem. Noh, Mozart sai väikse tuimestuse krae vahele ja protseduur võis alata. Esiteks, topiti suhu spetsiaalne metallist "king", mis suud lahti aitas hoida, siis võttis dr pika viili (olen seda töömeeste käes näinud) ja hakkas tagumisi hambaid viilima ehk raspeldama nii mis tolmas. Mozart talus seda kõike üsna kannatlikult. Piilusin vargsi ta suhu - ja tõttöelda on hobuste hambad üsna jubeda välimusega. Mis teha pidev heina, kaera jm taimetoidu manustamine ning ei mingit Colgate jätavad omad jälje...

Vaatasime üle ka Mozarti preist puretud jala ja tundub, et olen oma iseenese tarkusest ravimisega asja üsna p...sse keeranud. Igal juhul sain nüüd õiged õpetussõnad ja ravimi ning sidusime jala koos paksu Helosani kihiga kinni kuni homseni. Siis vaja hakata korpasid eemaldama. Piinarikas nii talle kui mulle, kellele eriti seal tagajalgade juures askeldada ei meeldi.

Theo vaatas kõike Mozartiga toimuvat pealt ja oli üsna ärevil, kui teda süstima läksime. Kogenud arst aga arendas minuga sundimatut vestlust, Theo täheldas, et me temast üldse huvitatut ei ole ja - nagu naksti oli vaktsiin kaela susatud.

Kommentaarid